Redén: ”Då kanske jag sätter in henne”

1 av 2 | Foto: Kanal 75
Delicious U.S. med ”pappa” Daniel Redén
TRAV

Stjärnstoet Delicious U.S. ska inte räknas bort från en start i Prix d´Amérique.

Tränaren Daniel Redén kan ta sista chansen – och starta henne i Prix de Belgique 17 januari.

– Skulle hon studsa fram i jobben när anmälningarna är, då kanske jag sätter in henne där, säger han till Trav365.

Hon hade inte åkt ner till Frankrike och skulle ha startat i B-loppet Prix du Bourbonnais, för att där säkra en plats i världens tuffaste travlopp, Prix d´Amérique.

Men så blev det inte för stjärnstoet Delicious U.S..

Tränaren Daniel Redén såg att hästen var tjock i ett ben och tog strök hästen - och reste hem till Sverige igen.

– Det var bra att det visade sig innan loppet, ibland hinner man inte se det, och det bryter ut i själva loppet, säger han till Trav365.

– Det var en bakterie som fick fäste i benet och hästen fick en infektion. Karledsinflammation säger vi, det är ett brett uttryck, det spricker upp lite och varar lite och det blir som en skorv.

Är det en skada, eller ska man jämföra det med ett värre skavsår?

– Det är ingen skada, man kan jämföra det med skavsår. Det är lite självsprickor så där.

”Tränar på för fullt”

Nu är ”såret” läkt och Delicious U.S. tränar för fullt på Stall Zets träningscamp i Örsundsbro.

– Hon tränar på för fullt. Hon gick jobb i dag (läs måndag). Det var ett hårt lerpass. Ett rutinpass. Det finns inget att gnälla på, säger Redén.

Efter bakslaget kring starten i Prix du Bourbonnais var det många som räknade ut stjärnstoet från en start i Prix d´Amérique.

Men det ska man nog inte göra – än.

– Jag vet inte hur jag ska göra, det är svårt att säga just nu. Jag vill bara att hon ska kännas fin, som hon gjorde i dag. Det är inte så mycket tid att spela på. Men det är klart jag hade försökt att sätta henne i bra trim till Prix du Bourbonnais. Vi får se hur hon verkar framöver, jag har inga jätteplaner just nu.

Loppet som kan ta stoet till PdA

För att komma med i Prix d´Amérique måste Delicious U.S. starta i Prix de Belgique 17 januari, 14 dagar innan det stora slaget på Vincennes kolstybb.

– Det är enda loppet som finns. Men det lutar åt andra hållet, att vi ger henne en rejäl vinterträning. Men är hon fortsatt fin, och fin i något banjobb, då vet man inte....

– Jag kommer köra henne själv här nu och jag vet ungefär hur hon ska kännas när hon är bra. Skulle hon studsa fram när anmälningarna till det loppet är, då kanske jag sätter in henne. Men jag har inte de planerna nu, hon har många fina lopp att gå i nästa år.

”Otroligt skönt”

Något som kan tala för att hästen får göra ett nytt försöka att komma med i världens tuffaste travlopp i Paris sista helgen i januari, är att resan dit i mitten av december gick över förväntat.

Delicious har varit stressad av sig tidigare och dragits med magproblem.

– Det var resorna jag var mest orolig för. Men hon verkar komma väldigt bra överens med resekompisen Miss Sue V., de har hittat varandra. Hon gick nästan upp i vikt på resan, normalt så brukar de tappa vikt på resor. Det var otroligt skönt att få det kvittot. På den här nivån kan det ju bli så att man får resa en del, säger Daniel Redén till Trav365.

ARTIKELN HANDLAR OM