Carlsson: ”Svårlöst – osar hög utdelning”

Foto: Kanal 75
Michael Carlsson
TRAV

En av årets svåraste V75-omgångar står för dörren i kväll på Bergsåker.

Räkna med en rejäl sudd till de som hittar sju rätt.

En favorit som däremot vinner är Oh Goodness – sedan avslutar vi med en fräck spik i Love Lini.

Uppesittarkväll med en knivig V75-omgång som osar hög utdelning lång väg. Det är lågklassigt men  samtidigt otroligt spelvänligt. De flesta favoriterna ser bräckliga ut på förhand och jag tror faktiskt bara att en av dem vinner. Intrycket på Oh Goodness har varit mycket bra i de senaste starterna och efter att ha pratat med Reijo Liljendahl i går kväll känns spiken ännu mer solklar.

– Oh Goodness är bra, riktigt bra för klassen. Hon kändes fräsch och fin i senaste jobbet och har tagit loppen bra. Trots att hon gick i dödens senast vann hon med krafter kvar, sa Reijo som även har stallkamraten Gloria Sund i samma lopp.

– Gloria Sund har stått över lite efter senaste starten och känns bra men normalt sett är Oh Goodness hetare. Det är min bästa chans i omgången och hon kan även öppna snabbt från början om man säger till henne.

Varning för Canamore B.F.

Något annat kul på V75?

– Jag vill småvarna lite för Canmore B.F. (V75-2). Hon har varit en besvikelse i år men tränar nu klart förbättrat och är under utveckling. Visserligen var hon trea senast men hade då problem med halsen.

– Hon är kvick ut och när hon nu har ett bra spår blir det ett offensivt upplägg. När hon gick i ledningen i Örebro var hon överlägsen, påpekade Reijo.

Min vinnare i V75-2 var annars Why Not Sensation som har gjort två starter för Robert Bergh och övertygat i två segrar. Det känns som att den hästen bara blir bättre och bättre, men efter Reijos ord får även Canmore B.F. plats på systemet. Sedan vill jag bara nämna en riktig rysare i Arnold Scoop som har visat finfin inställning i loppen vid segrarna och som nu är helt bortglömd från spår tolv.

Love Lini spikas

Är Love Lini lika bra som när han besegrade Scellino Luis för tre starter sedan vinner han V75-7.

I de två senaste har han haft lite otur med löpningarna och fullföljt klart godkänt.

Ny kusk i Jorma Kontio känns intressant på den här ibland lite

tröga hästen. Med favoriten Linslusen A.U. från spår tolv så

spikar vi Love Lini.

Google Håleryd är en häst jag alltid haft ett gott öga till. Han har haft en del problem i år och inte gjort så många starter men intrycket senast vid segern gillade jag skarpt, även om det var billigt emot. Formkurvan känns i alla fall kraftigt stigande och man bör se upp med honom i V75-1. Passa även finske gästen Force One som nu har två lopp i kroppen då han körts passivt  men avslutat bra. Står intressant till.

Glöm inte Qravatt...

Tveksam favorit även i V75-5 i Hagentoy. Jag vill framförallt lyfta fram Dragon Powerfly som vann busenkelt från ledningen senast med krafter kvar.

Per Linderoths häst har även vunnit bakifrån tidigare och han kan mycket väl sänka alla till slut. Vasst intryck gjorde även Piedmont vid en överlägsen seger senast, även om det var i ett billigt lopp.

Bodbäckssiv har imponerat i tre raka segrar och står bra inne

i loppet. Hon är dock långsam ut och det kan bli trafikproblem. Jag måste ha med Qravatt som var överlägsen senast i första starten i nygammal regi. Att Torbjörn Jansson är en extraordinär kallblods-kusk är verkligen sen gammalt...
Micke Carlssons V75-system

V75-1: 12–2–4–10–11–13–1 (6–5)

V75-2: 4–5–3–12 (9–2)

V75-3: 2 Oh Goodness (14–6)

V75-4: 8–3–10–11–4–15–12–2–5 (14–13))

V75-5: 10–6–1 (4–3))

V75-6: 5–15–6 (3–2))

V75-7: 4 Love Lini (11–12)

2 268 rader/1 134 kronor

Michael Carlsson