”Han har varit en besvikelse hittills”

Foto: Kanal 75/ALN
Ulf Stenströmer, Il Sånna, Bear Dancer och Massitj
TRAV

Fyra segrar på fem starter, en häst som ska köras i ledningen, och hästköpet som hittills varit en besvikelse.

Ulf Stenströmer har en trio hästar ut till tisdagens Extra V75 i Halmstad.

– Jag tycker alla tre har vinstchans, säger han till Trav365.

Årets sista V75-omgång avgörs under tisdagen i Halmstad.

Axevallaproffset Ulf Stenströmer lastar hästbussen med tre hästar som startar inom streckspelet.

4 Massitj (V75-2) har startat fem gånger i Stenströmers regi och tagit fyra segrar.

1 Bear Dancer (V75-3) vill Stenströmer se i ledningen i Gulddivisionen.

5 Il Sånna (V75-5) är hästköpet som hittills varit en besvikelse.

”Han är bra själv”

– Jag tycker att alla tre har vinstchans, men det måste också klaffa för alla tre. Jag håller ingen av dem före någon annan, säger Ulf Stenströmer till Trav365.

Om vi börjar med Massitj, hur är läget där?

– Allting verkar bra med honom i jobben efter senast och han har varit bra i de fem starter som han har gjort för oss. Han visade också senast att han duger på rikstoton, säger Stenströmer och fortsätter:

– Det är bra hästar emot, men han är bra själv också så klaffar det för honom är han inte borta ur segerstriden.

”Håller tummarna”

I Gulddivisionen har Stenströmer Bear Dancer till start, femåringen har fått det perfekta utgångsläget med innerspår bakom startbilens vingar.

– Han har fått spännande utgångsläge. Han är klart bättre utan skor, men han får godkänt för senaste insatsen på Mantorp. Senast var det 2 640 meter, nu är det 1 640 meter och det är en fördel för honom. Han är startsnabb och normalt travsäker.

Vill du se honom i ledningen?

– I en inte allt för tuff Gulddivision får vi nog testa i ledningen om allting känns normalt, och är han som han kan vara när han är som bäst så kan det bära hela vägen. Skor är ett minus för honom och formen är väl inte lika sprudlande som i somras, men vi håller tummarna för att det räcker hela vägen.

”Var en spännande häst”

Sist ut i Stenströmers trio är Il Sånna, hästen som efter en imponerande V75-seger på Gävle i februari tidigare i år köptes och placerades hos Stenströmer. Fyra starter hos Axevallatränaren har dock endast inbringat 32 800 kronor och hittills ingen seger.

– Jag håller med om att han varit en besvikelse hittills, och att vi hade väntat oss mer av honom. Det var en spännande häst. Men, han drabbades av en skada så vi fick operera honom och det har blivit lite rumphugget. Men som många hästar efter Love You är han lite sen, så vi hoppas han får ta igen lite nu.

Vad tyckte du om honom senast i comebacken?

– Han var väldigt duktig, han gick i dödens större del av loppet och fick stryk av en häst som helt enkelt var bättre för dagen. Han kommer gå framåt med det loppet i kroppen och det är en bra häst i grunden som dessutom kan öppna snabbt, men kanske att det är något lopp för tidigt för honom, säger Ulf Stenströmer.