– Ska ge henne en vinterträning

Foto: Kanal75
Daniel Redéns stjärnhäst Delicious U.S.
TRAV

Det blir inget Prix d´Amérique för Delicious U.S..

Tränaren Daniel Redén väljer att stanna hemma.

– Jag ska ge henne en vinterträning och sikta mot storloppen nästa år, säger han till Trav365.

I förra veckan öppnade Daniel Redén för att starta Delicious U.S. i först Prix de Belgique och sedan kanske i Prix d´Amérique.

– Skulle hon studsa fram i jobben när anmälningarna är, då kanske jag sätter in henne där, sa Redén till Trav365.

”Vill inte stressa häst in i något”

Men nu stängs den dörren.

Örjan Kihlström var påtänkt som kusk till Delicious U.S., men han har nu lovat bort sig på den norske hästen Lionel, tränad av Fabrice Souloy.

– Jag har snackat med Örjan Kihlström i dag och han har tackat ja att köra Lionel i både Prix d´Amérique och Prix de Belgique. Jag är glad för det, säger Souloy till tgn.no.

Jag tolkar Kihlströms hästval som att Delicious inte kommer satsas mot Frankrike?

– Så är det väl. Jag väljer att vinterträna henne istället, så går mina tankar nu. Hon har så fina lopp att gå i här hemma i Sverige nästa år. När det sprack med min plan, när hon inte kunde starta i Prix de Bourbonnais, då vill jag inte stressa hästen in i något, bara för att. Ska jag vara med, med henne, då ska planen vara tiptop. Nu ger vi henne en vinterträning, säger Daniel Redén till Trav365.

”Få henne ännu bättre”

Årets säsong började katastrofalt för Delicious U.S. då hon hade stora problem och var nära operation.

– Allt krånglade och med tanke på att vi inte trodde att hon skulle starta något mer, så gjorde hon en fantastiskt säsong. Kan hon nu få en hel vinter med träning, då kanske vi kan få henne ännu bättre och ännu snabbare. Nu ska hon få full träning, tung träning.

ARTIKELN HANDLAR OM