20 miljoner kronor till en ensam vinnare

Foto: Kanal 75
En ensam vinnare på V75 från Halmstad i kväll är garanterad minst 20 miljoner kronor
TRAV

Extra V75 i Halmstad i kväll.

Då tackar ATG för det gångna året med en vinstgaranti på 20 miljoner kronor till en ensam vinnare.

– Vi vill skapa en bra avslutning på året och ge mer energi till V75, säger Thomas Bertilsson, PR-ansvarig på ATG, till Trav365.

Foto: Kanal 75
Thomas Bertilsson, PR-ansvarig hos ATG

Precis som när Solvalla arrangerade V75-tävlingar på annandagen så är en ensam vinnare på V75 garanterad minst 20 miljoner kronor i kväll – när V75 avgörs i Halmstad.

ATG vill tacka för det gångna året och ge mer energi till V75 – innan 2015 stänger igen.

Pengarna kommer från en öresfond som kan användas vid speciella tillfällen – likt den i kväll.

”Julpott”

Varför gör ATG detta?

– Vi valde att göra så här, att garantera en ensam vinnare på V75 minst 20 miljoner kronor, på annandagen och i kväll i Halmstad och paketerade det under extra julpott. Vi gör det för att skapa en bra avslutning på året och ge mer energi till V75, säger Thomas Bertilsson hos ATG och fortsätter:

– Sedan är det också bra klass på sporten i Halmstad i kväll, så den förtjänar verkligen en V75-utdelning och det vill vi se till och försäkra med den här extra julpotten.

”Supernöjda”

Några speciella regler kring en ensam vinnare, för att få ta del av vinstpotten?

– Spelet ska kunna hänvisas till en unik kupong, det vinnande vadet måste vara ett unikt V75-system, för att läsa direkt ur reglerna. För andelsspel hos ATG-ombud och på ATG-Tillsammans gäller ett system för maximalt 300 andelar. Om ett andelsspel med tio grundandelar som säljs i 20 extraandelar blir ensamma med sju rätt så delas vinstgarantin ut, men delas då ut på de tre olika systemet. Det vill säga 6,6 miljoner kronor per system.

Vart kommer pengarna ifrån?

– Det finns en öresavrundningsform på ATG, man går aldrig in på öret vid utdelningarna utan man rundar av, och då finns det pengar kvar i en fond som man kan använda vid speciella tillfällen, säger Thomas Bertilsson och avslutar:

– Om vi jämför årets V75-omsättning på uppesittarkvällen den 23 december och annandagen på Solvalla mot i fjol så är det bra. Det har varit en bra avslutning på V75-året som vi på ATG är supernöjda med.

Trav365