Kan bli tävlingar på Tingsryd – 2016

Foto: Kanal 75
Tingsryd
TRAV

En tävlingsdag redan under 2016.

Det är förhoppningarna gällande Tingsryd – Sveriges enda milebana.

– Samtliga tycker det är viktigt att det händer något på Tingsryd redan 2016, säger Johan Lindberg, generalsekreterare på Svensk Travsport.

Foto: Kanal 75
Johan Lindberg

Tidigare i år upphörde verksamheten på Tingsrydtravet på grund av Travsällskapets dåliga ekonomi.

Kommunen klev då in och köpte hela konkursboet för 4,9 miljoner kronor.

Kommunen hyr i sin tur ut travbanan till en nystartad hästförening.

Nu är Svensk Travsport, den nya hästföreningen, kommunen i Tingsryd samt grannbanorna i regionen överens om hur en framtida plan för travbanan kan se ut. Det skriver travsport.se.

”Konkret diskussion”

Kommunen i Tingsryd menar att travsport precis som tidigare ska utgöra grunden för verksamheten, men de pekar samtidigt på att arenan ska utnyttjas av andra hästar också. Det finns bland annat banor för hästhoppning, dressyr och ponnytrav på innerplan. Ett möte i början av december med berörda parter, ger förhoppning om framtiden.

– Vi hade ett möte om hur planen ser ut för framtiden. Visionsmässigt så blev det även en konkret diskussion om nästa år. Samtliga tycker att det är viktigt att det händer någonting på Tingsryd redan 2016. Till exempel skulle en bra genomförd tävlingsdag kunna få väldigt positiva effekter, säger Johan Lindberg.

svensk Travsport har därför som förhoppning att kunna ge Tingsryd tillstånd att arrangera en tävlingsdag 25 juli 2016.

– Det är i samband med marknadsdagarna och då är det väldigt mycket folk i området, just den dagen påverkas heller inga grannbanor negativt, säger Johan Lindberg.

Eftersom den nya föreningen inte har fått något toto-tillstånd kommer Kalmartravet att stå för speltillståndet och kostnaden för tävlingsdagen inryms i befintliga medel