Knockade konkurrent – skrällvinner på V75

TRAV

Kim Eriksson vann årets sista V75-lopp med skrällhästen Anna.

Och han gjorde det på ren "knock-out".

In i slutsvängen armbågade han undan hästen i rygg – som galopperade.

– Men det är klumpigt gjort av Nicolaj, han får skylla sig själv lite, säger Jennifer Tillman, expertkommentator, i TV12.

Här är årets sista V75-vinnare.

Kim Eriksson och hästen Anna skrällvann på i V75-7 – spelad till endast en procent av kupongerna.

Snacka om att 2015 års sista V75-vinnare var svårfunnen för landets V75-spelare.

Från ledningen fick Kim Eriksson styra och ställa som han ville och in på upploppet stred hästen rejält i en tuff kamp mot Peter Untersteiner.

För Eriksson betydde segern väldigt mycket.

– Så underbart, tänk att jag får arbeta med det här. Det är så underbart alltså, helt otroligt. Peter skrek "NEJ" över upploppet och efter mål sa jag till honom att det var det bästa grattis:et jag kunde få. Hästen är fantastisk och det här var riktigt roligt, säger Kim Eriksson, i TV12.

Knockade konkurrent

Men efterspelet handlade om en situation i slutsvängen där Kim Eriksson tog upp sin häst genom slutsvängen för att inte ge fritt spelrum åt hästen i rygg, med danske Nicolaj Andersen som kusk.

Samtidigt som danskens häst blev överladdad körde ekipaget på Kim Eriksson – som i sin tur armbågade hästen i galopp.

Olyckligt, så klart.

Men experten Jennifer Tillman ansåg inte att Kim Eriksson gjorde något som var felaktigt.

– Det är otäck situation alltså när hästen bakom kommer så snabbt upp i ens rygg och huvud. Det blir naturligt att Kim vevar till med armen och det är olyckligt att Nicolaj kör så tight och offensivt med sin häst, han kunde avvaktat lite till, säger hon.

Två i mål slutade Jetset och Peter Untersteiner, som hade en makalös kväll på Halmstadtravet, med tre segrar och två andraplatser.