”Han måste ha toppchans här”

1 av 2 | Foto: Kanal 75
Peter G Norman
TRAV

Peter G Norman, 36, ”lovar” seger på V86.

Han kommenterar också fjolårets siffror, och blickar framåt.

– Scarlets Mirakel måste ha toppchans, säger han till Trav365.

Solvallas Peter G Norman gjorde sitt andra år som proffstränare i fjol.

Stallet körde in drygt 4,1 miljoner kronor – en förbättring på lite mer än 100 000 kronor jämfört med premiäråret 2014.

– Men egentligen fördubblade vi siffrorna i fjol jämfört med året innan, eftersom det var en häst som sprang in två miljoner på egen hand 2014, påpekar Norman.

För Trav365 kommenterar han fjolåret, framtiden, hästarna i Frankrike, och sina chanser på V86.

Norman som tränar en av V86-omgångens största favoriter – och där det låter bra.

”Sedan är det trist”

– Oavsett hur loppet blir kört för Scarlets Mirakel måste det vara toppchans i det här gänget, säger Peter G Norman till Trav365.

Men, mer om det lite senare i texten. Först får Norman kommentera fjolårets siffror.

– Jag är klart nöjd med fjolåret, det fanns både bra och dåliga delar. Över lag så är jag väldigt nöjd, vi fördubblade egentligen siffrorna med tanke på att det var en häst som sprang in två miljoner kronor året innan. I år var det fördelat på så många fler hästar, och på så vis var det kanon. Sedan är det trist att Face´em inte fungerade som vi ville och att Sloppy Joe inte kunde starta, för det var två hästar jag hade förväntningar och höga mål med, säger Peter G Norman och fortsätter:

– Vi tog fem vinster på V75, två på Vincennes, fyra segrar totalt i Frankrike, och runt 13 segrar på Solvalla med några V86-vinster, så över lag var det klart bra tycker jag. Kul också att det funkade så bra nere i Frankrike.

”Ser spännande ut”

Hur ser du på det kommande året för din rörelse?

– Jag tycker det ser spännande ut, samtidigt är det många av hästarna som fått mycket pengar på sig, men jag hoppas de kan bära upp det och vara med och kriga. Vi har också sju hästar nere i Frankrike nu som ska starta där, och jag hoppas de kan hävda sig bra. Vi har också 15 treåringar och en hel del här hemma också.

Har du satt upp några speciella mål med 2016?

– Nej, det har jag faktiskt inte gjort. Jag vill bara att det ska fungera och att hästarna får fortsätta vara friska och fräscha, det lyckades vi bra med i fjol då vi klarade oss undan infektioner och annat. Det är något sådant vi hoppas på i år också, att det ska hålla sig flytande, säger Peter G Norman och kommer kort senare på att han ändå har mål med säsongen.

– Jag vill försöka vara med ännu mer på V75, försöka vara med där så mycket som det bara går, och det kan man säga är ett mål. Sedan är det klart att man hoppas att några av tre och fyraåringarna ska vara med i lite större lopp, det hoppas man alltid.

”Hade varit spelad till 99 procent”

Redan under onsdagen kan det komma nya segrar till Peter G Normans stall, som tog 43 segrar totalt under fjolåret. 7 Scarlets Mirakel (V86-3) tillhör en av omgångens största favoriter.

– Han har varit bra en längre tid nu, och jag var väldigt nöjd med honom senast. Jag försökte dra musten ut Björn Goops häst Bryssel senast, men jag föll på eget grepp. Men, jag provade i varje fall och jag ville se vad Scarlets Mirakel kunde mot de hästarna han mötte senast, och jag tycker han föll med flaggan i topp.

Hur ser du på uppgiften den här gången?

– Han känns väldigt laddad och fin i jobb så jag räknar med en bra insats igen, och oavsett hur loppet blir kört måste det vara toppchans i det här gänget. Han möter ett helt annat motstånd nu än senast, och Bryssel hade väl varit spelad till 99 procent i det här loppet om den varit med.

Du har även 10 M.T.King of Cash (V86-4) och 9 Enge Lincoln (V86-8) till start, dina tankar där?

– M.T.King of Cash är valpig fortfarande och springer och sover i loppen, han är ofärdig både i kropp och huvud. En fin häst som jag tror på framöver, men han är inte reda för stordåd nu och får försöka hänga med till fjärde-femteplatsen. Enge Lincoln blev jag lite besviken på senast då jag trodde på seger när vi fick ledningen, men han går hårt dövad och med helstängt huvudlag så han hann inte svara den som kom senast, samtidigt som jag tror han är bättre bakifrån. Han har fått tung träning så har ingen toppform, men samtidigt blir jag inte förvånad om han dyker upp där framme då loppet inte såg så märkvärdigt ut och då han som sagt är bättre bakifrån, säger Peter G Norman.

ARTIKELN HANDLAR OM