Goop het – inför Prix d'Amerique

Foto: Kanal75
TRAV

Hur blir det med svenskt deltagande i Prix d'Amerique?

När krutröken lagt sig om tre veckor kan det mycket väl bli så att Björn

Goop återigen blir mest omskriven av de blågula - som kusk bakom franske Timoko.

Nu är det inte ens en månad kvar till världens tuffaste travlopp i Paris.
Av svensktränade hästar är det bara Lutfi Kolgjinis Mosaique Face som är klar för loppet.
Stefan Melander och Daniel Redén är hemlighetsfulla med hur de tänker angående Nuncios respektive Delicious U.S. medverkan i Prix d´Amerique söndagen 31 januari.
Robert Berghs Kadett C.D. är inte avskriven och Stefan P Pettersson har anmält Oasis Bi till det sista så kallade ”B-loppet” Prix de Belgique nu på söndag.

Av de franska kanonerna syns bland andra Bold Eagle och Up And Quick i den preliminära listan till Prix de Belgique, där anmälningstiden går ut vid lunchtid på torsdagen.

Trivs i värmen

Björn Goop är ordinarie kusk till elitloppsvinnaren Timoko som jagar första segern i Prix d´Amerique, detta i femte försöket.
Nioåringen var helt överlägsen på Vincennes förra söndagen tillsammans med Goop och i fjol slutade duon trea i den stora bataljen.
Tränaren Richard Westerink har länge haft målet utstakat med Timoko inför 2016.
Björn Goop:

– Prix d´Amerique har varit målet i sju-åtta månader för hästen nu. Timoko är nere i södra Frankrike mellan Bordeaux och Toulouse och förbereds som bäst. Det är varmt där nere och hästen trivs ypperligt. Han ska inte göra annat än träna till Prix d´Amerique. Richard Westerink låter honom stå över söndagens Prix de Belgique.

”Svår nöt att knäcka”

Björn Goop kan ta sin första seger i Prix d´Amerique. Timoko hör inte till favoriterna - men större under har skett i travsporten.
– Bold Eagle kan vara den nya Varenne eller Victory Tilly och blir en jättesvår nöt att knäcka. Jag tror att det är den och Up And Quick som blir de värsta motståndarna för vår del, säger Björn Goop.

Mikael Wikner / Kanal 75.

ARTIKELN HANDLAR OM