Svenska succén fortsätter i Paris

TRAV

Daniel Redéns Call Me Keeper har hög träffprocent på Frankrikes nationalbana Vincennes.
På söndagen lotsade Björn Goop sexåringen till hästens tredje seger på fem försök på banan.

I januari och februari i fjol blev det två raka segrar på Vincennes och Call Me Keeper åkte hem obesegrad från Paris.
Den här säsongen har det gått lite tyngre. Två starter i december med en fjärdeplats som bästa resultat krävdes som uppmjukning innan söndagens fullträff.
Sammanlagt har den sexårige hingsten inte gjort mer än fyra starter sedan i juli för Daniel Redén.
– Det är fortfarande en bit ifrån toppformen men han är verkligen på rätt väg nu. Det var bra gjort av honom att vinna så pass enkelt ändå i tuff konkurrens på en ganska krävande bana, säger en nöjd Daniel Redén på telefon under söndagseftermiddagen.
Det var voltstart som gällde i loppet med 275 000 kronor till vinnaren och Björn Goop fick en galopperande häst i händerna i det första startförsöket.
Som tur var blåstes det till omstart och allt redde ut sig. Call Me Keeper gick iväg bra i den giltiga starten och Björn Goop kunde köra sig till ledningen efter ungefär 1200 meter.

Travet stämde bra

Call Me Keeper hade sedan inga problem med att gå undan till seger med en längd på tiden 1.13,3 över 2700 meter.
– Han travade mycket bättre i dag och jag var mycket mera nöjd med honom nu än i de tidigare starterna. Vi hade turen på vår sida då det blev omstart. Han var så laddad och ville helt enkelt för mycket i den återkallade. Sedan lugnade han ner sig och det blev ju mycket bra till slut, säger Daniel Redén, som om allt känns bra planerar start om någon vecka igen på Vincennes.
Lutfi Kolgjinis Radieux spurtade bra till ett fjärdepris för Matthieu Abrivard. Conrad Lugauer körde tidigt fram Calvin Borel utvändigt ledaren och dalade till en tiondeplats.

Tredje för Your Highness

I ett lopp senare under dagen tog svenskägda stoet Your Highness tredje segern på fyra starter sedan flytten till Fabrice Souloy. Your Highness har nu tjänat drygt en miljon kronor i sin nya regi.
Franck Nivard körde sig den här gången till ledningen tusen meter från mål och det blev en lätt seger på tiden 1.12,7 över 2 100 meter, bilstart.

Mikael Wikner, Kanal 75

ARTIKELN HANDLAR OM