”Mycket spännande uppgift för honom”

Foto: Kanal 75
Patrik Fernlund
TRAV

V86-experten Patrik Fernlund är extra laddad inför kvällen.

Anledningen: han har en egen häst till start inom V86-spelet – nämligen Fred Cobra.

– Det känns som en mycket spännande uppgift, säger Patrik Fernlund till Trav365.

V86 Xpress från Solvalla i Stockholm och Jägersro i Malmö under onsdagskvällen.

Patrik Fernlund, som twittrar under namnet V86-experten, är som vanligt bra påläst.

För Trav365 bjuder han på sina bästa tips till omgången.

Han går också igenom 7 Fred Cobra (V86-6) – en häst som han äger och tränar tillsammans med sin flickvän Jasmine Ising.

”Kommer ge bra pengar”

– Det är svårt att hitta bra spikar i kväll, det är inte det enklaste. Det kommer ge bra pengar i kväll, det är jag övertygad om, säger Patrik Fernlund till Trav365 och fortsätter:

– Jag tycker ändå att 5 Condor Motion (V86-2) i den här svåra omgången är den bästa spiken. Jag tror mycket på honom, och jag tycker Hans Crebas hästar över lag är väldigt fina.

Vad är dragen i omgången?

– 5 L.Dees Maggiesbest (V86-1) har gått bra hela tiden och kanske kan vinna nu, 5 M.T.Kingsize (V86-2) hyllar Daniel Redén i träningen, och 9 Twilight Eyes (V86-4) och 10 Bear Glide (V86-4) är två roliga skrällar i den fjärde V86-avdelningen, säger Fernlund och fortsätter:

– Sedan trodde jag väldigt mycket på 10 Zenit Brick (V86-8) på V75 senast och i kväll är den bortglömd, honom vill jag varna för.

”Den fräcke spikar”

I den sjätte V86-avdelningen startar 7 Fred Cobra (V86-6), en häst som Patrik både äger och tränar tillsammans med flickvännen Jasmine Ising. Fred Cobra har tagit hela åtta segrar för Patrik och Jasmine, vid sju av dessa segrar har Patrik kört hästen själv.

– Den fräcke spelaren spikar Fred Cobra i kväll, säger Patrik Fernlund och utvecklar:

– Det känns som en spännande uppgift vi hittat åt honom. Senaste loppet är bara att glömma, då strulade det maximalt från punkt ett till punkt tio. Han skakade ur tussarna i provstarten och blev sjövild, sedan blev det omstart bakom bilen och han blev sjövild igen. Han hade gjort sitt lopp innan vi kom iväg senast.

Hur känns han efter det loppet?

– Han känns jättefin, vi har kört flera jobb med honom på Jörgen Westholms jättefina isbana. Vi har haft det här loppet i sikte länge, och Björn Goop var den kusk vi ville ha. Ambitionen är tidig ledning, och jag tror också det blir så, säger Patrik Fernlund.

Som vanligt kommer Patrik Fernlund via Twitter rapportera om senaste nytt från banan, både värmningar, information och snack

ARTIKELN HANDLAR OM