Norska experten: ”Båda kan vinna”

Foto: Kanal75
TRAV

Norge har två heta hästar med i årets Prix d´Amérique.

Experten Even Elvenes tror på bra chans – för båda.

– De kan vinna, det är positioner som avgör, säger han till Trav365.

Support Justice och Lionel.

Vårt västra grannland Norge har två hästar som kommer starta i världens tuffaste travlopp - Prix d´Amérique.

Vill det sig illa så har Sverige bara en häst på startlinjen sista helgen i januari, Mosaique Face.

– Det är en ketchup-effekt! Först kom inget, sen kom inget, sen kom inget, sen kommer allt på en gång. Det är fantastiskt! Vi la ett 2015 bakom oss, som var historiens bästa för norsk travsport, med tanke på internationella framgångar, säger norske experten Even Elvenes till Trav365.

”Har bäst chans”

Norge har flera topphästar förutom de två PdA-aktulla. Papagayo E. vann VM-loppet i höstas – och hade kunnat starta i Prix d´Amérique, men satsar på andra storlopp i Frankrike istället.

– Det är på ett tunt material som vi har fått fram dessa stjärnor, då det inte föds så många hästar per år i Norge. Det är starkt! Vi är stolta och glada, menar Elvenes.

Vem har bäst chans av Lionel och Support Justice i Prix d´Amérique?

– Lionel har bäst chans. Han har gått flest lopp i Frankrike och visat att han duger i hårda lopp. Har har det i sig. Om tränaren Fabrice Souloy startar i PdA så tror han inte hästen ska komma femma eller sexa, han tror att hästen kan vinna.

– Support Justice får vi ett stort kvitto på i helgen,  iPrix de Belgique, men tränaren Geir Vegard Gundersen tror hårt på sin häst. Vi har två hästar som kan vinna, det är positioner som avgör.

ARTIKELN HANDLAR OM