Spårmardrömmen: ”Är oförklarligt...”

1 av 2 | Foto: Kanal75
Hans R Strömberg tillsammans med sin stjärnhäst.
TRAV

Stjärnhästen On Track Piraten förföljs av dåliga startspår.

Nu börjar tränaren Hans R Strömberg att tröttna.

– Vad ska man säga? Det är oförklarligt, säger han till Trav365.

På tio starter i Sverige, med den nu på lördag redan inräknad, så har On Track Piraten haft bakspår, eller spår 8 riktigt Svarte Petter, sju gånger.

Stjärnan förföljs alltså av dåliga startspår.

– Det är bra gjort att få de spåren varje gång. Vad ska man säga? Det är oförklarligt på något vis. Jag vet inte hur det där funkar, säger tränaren Hans R Strömberg till Trav365.

”Hoppas det går vägen”

Men trots handikappet i och med startspåren har Rättviks stolhet gjort det fantastiskt bra och har nu två raka segrar, från startspår 11 (Romme) och 8 (Solvalla).

– Han har gjort det bra! Det är inte så spårberoende nu på vintern, det är flera som har kommit från bakspår och vunnit. Jag hoppas det går vägen nu på lördag också.

”Mycket bra chans”

Ja, ”Piraten” startar då som jättefavorit i gulddivisionen på Gävletravet.

Från spår 11, vad annars?

– Han känns jättefin. Avslappnad och fin. Jag körde honom i går och allt var bra. Han har fått sin vanliga träningsdos här mellan starterna.

Det spås bli en kall, men fin dag i Gävle på lördag. Termometern kommer att visa mellan - 10 och - 15.

– Han har tävlat med broddar som fyra- och femåring. Det klarar han. Jag kommer att köra med broddar i skorna nu på lördag också.

Tror du att han vinner?

– Gör han om prestationerna i de två senaste loppen, så bör han ha en mycket bra chans.

Hur ser planen ut sen?

– Det blir inget Frankrike som förra året, han blir kvar här hemma. Jag hoppas kvala in till finalerna på Solvalla 13 februari. Sen ska vi försöka matcha in honom i Olympiatravet. Första kvalet till det loppet går vid finalerna på Solvalla 2 april. Det blir lagomt, säger Hans Strömberg.

ARTIKELN HANDLAR OM