Tekniska felet: Var kom 63 kronor ifrån?

TRAV

63 kronor.

Det var det som gjorde att spelbolaget ATG inte kunde redovisa V75-värdet i lördags.

– 63 kronor kan framstå som en marginell differens med tanke på V75 denna lördag omsatte 80 miljoner, är våra system byggde för att slå larm vid minsta avvikelse, förklarar Magnus Lunner, säkerhetschef ATG.

ATG hade stora problem i lördags.

Inget V75-värde kunde presenteras under omgången - och inte heller därefter.

Inte före 22.30 på kvällen kunde spelbolaget visa upp utdelningen för sina kunder.

– Vi har drabbats av tekniska problem. Detta får till följd att vinstutbetalningarna på V75 kommer ske först efter det att V65 på Boden i kväll är avslutat. Exakt tid kommer att visas på ATG.se, sa Patrik Brissman på ATG till Trav365.

”Beklagligt”

Nu berättar ATG vad som gick fel.

63 kronor, som ingen vet var de kom ifrån.

Vid datagranskningen av samtliga lagda spel under lördagens V75-omgång, uppdagades att det fanns en differens på 63 kronor när spelet från de svenska kunderna jämfördes med summorna från IT-systemets kontrollsystem. Differensen ledde till att vinstutbetalningarna försenades till sent lördag kväll.

– Det är naturligtvis beklagligt att våra kunder fick vänta på sina pengar och även om 63 kronor kan framstå som en marginell differens med tanke på V75 denna lördag omsatte 80 miljoner, är våra system byggde för att slå larm vid minsta avvikelse, förklarar Magnus Lunner, säkerhetschef ATG i ett pressmeddelande.

Inrapporterad till Lotteriinspektionen

ATGs IT-avdelning har nu startat en intern utredning för att komma till botten med vad som orsakade differensen. Utredningen beräknas bli klar under veckan.

Händelsen är också inrapporterad enligt bolagets avvikelserutiner till kontrollmyndigheten Lotteriinspektionen.

ARTIKELN HANDLAR OM