SHL-stjärnorna ska köpa travhäst

Ska stå hos Mantorpstränaren: ”Roligt att ha en lokal anknytning”

1 av 3 | Foto: BILDBYRÅN
Niklas Persson.
TRAV

SHL-stjärnorna Niklas Persson och Jonas Junland letar travhäst.

Hästen, som de just nu söker, ska stå hos Mantorpstränaren Oskar Svanberg.

– Att stå där nere vid staketet när hästarna springer förbi, man ser sin egen häst kämpa och känner närheten. Det är mäktigt, säger LHC-spelarna till Kanal75.

Efter proffsäventyr i bland annat NHL, KHL och Schweiz återvände Jonas Junland och Niklas Persson till Linköping.

Junland, numera assisterande lagkapten kom tillbaka säsongen 2013/14 och Niklas Persson, lagkapten, gjorde comeback i klubben inför den här säsongen.

Nu är de båda SHL-stjärnorna, tillsammans med några ledare och lagkamrater, på väg att köpa en travhäst.

”Vi drog lott”

Hästen, vilken det blir är i dagsläget inte bestämt, ska stå hos Mantorpstränaren Oskar Svanberg, bara någon mil väster om Linköping.

– Äh, vi drog lott, ha ha. Nä, jag skämtar, säger Jonas Junland om varför valet föll på Svanberg till Kanal75 och fortsätter:

– Utan det är dels för att det är roligt att ha en lokal anknytning och nära till hästen, sedan känns det som att Oskar är på väg framåt och förhoppningsvis kan bli en stortränare här framöver. Det gillar vi.

”Hoppas få sju rätt”

De båda spelarna menar på att umgänget i att äga en travhäst är en stor del, men medger även att pulsen stiger när hästen ska starta.

– Att stå där nere vid staketet när hästarna springer förbi, man ser sin egen häst kämpa och känner närheten. Det är mäktigt, säger de båda.

Kanal75: Linköping hade sex rätt i första omgången av SHL V75 Challenge. Hur tror ni det går för LHC:s Tillsammanslag den här helgen?

– Vi är ju helt säkra på att vi har sju rätt varje gång vi lämnar in systemet, sedan får man se, men vi har mycket input från både chatten och laget så vi hoppas få till sju rätt på riktigt nu.

ARTIKELN HANDLAR OM