”Det är min sunda spik i omgången”

Foto: Kanal 75
Per Ottosson
TRAV

Travets elitserie V75 gästar på lördag Axevalla.

Travbanans tipsexpert Per Ottosson, även känd som mannen i den gula jackan, bjuder på sina bästa tips.

– October Kronos är min sunda spik i en väldigt besvärlig omgång, säger Per Ottosson till Trav365.

Bra belöning för de som lyckas pricka in sju rätt på lördag, i varje fall om vi ska tro Axevallas tipsexpert Per Ottosson.

Den kände tipsprofilen har sedan startlistorna till lördagens V75-omgång på hans hemmabana släpptes i söndags jobbat med omgången ”dygnet runt”.

Nu delar han med sig av sina bästa V75-tips.

”Kan bli jobbigt”

– Jag tycker det är svårt att hitta spiken i omgången, men känslan är att Peter Untersteiner har bra segerchans med 1 October Kronos (V75-7), säger Per Ottosson till Trav365 och fortsätter:

– När Peter är sådär taggad och slänger på ett helstängt huvudlag och verkligen fokuserar på att köra stenhårt för ledningen så tror jag att han lyckas med det, trots snabba konkurrenter utvändigt. Innerspår bakom startbilen över kort distans på Axevalla är bra, och det är inte lätt att ta en längd där. October Kronos är min spik i en väldigt besvärlig omgång.

Du tycker omgången ser svår ut?

– Det är en riktigt svår omgång, jag tror det kan bli bra pengar på lördag. Jag tror det finns väldigt bra chans till bra utdelning. Några lopp är jättesvåra, och Axevallas långa upplopp och kanske en lite stum bana gör att det kan bli jobbigt för många hästar.

”Vill dela med mig…”

Hur mycket har du pluggat till lördagens V75-omgång?

– Det har blivit hela veckan, det är alltid extra mycket tid som läggs ner när det är V75 på hemmaplan, och det behövs också till en sådan här omgång.

Vad är de bästa dragen i omgången?

– 9 O.P.Q.C. (V75-1), 1 Diggers Elias är bra och har gjort fina lopp, men att han helt plötsligt ska bli så här stor favorit gör att man vill gardera. Vi på Axevalla har följt Diggers Elias på slutet och väntat på att den ska skrälla på V75, nu blir han storfavorit och då är det inte lika roligt. O.P.Q.C. har gått riktigt bra i skymundan på slutet och skulle han ha lite tur biter spurten väldigt bra, tror jag, säger Per Ottosson och avslutar:

– Sedan vill jag dela med mig av två riktiga långskott för de som är ute efter att försöka få riktigt bra V75-utdelning. Det är 12 Lunatic Face (V75-2) och 7 Motörhead (V75-4). Jag har förstått att Jens Laursen laddat för det här loppet länge med Lunatic Face, den står visserligen lite tufft inne på pengarna men de dagar han fungerar fullt ut är han väldigt stark och han är gynnad av distansen. Jag tror banan kan gynna en sådan som Lunatic Face, då han tål jobb samtidigt som konkurrenterna kan bli trötta och stumma.   

ARTIKELN HANDLAR OM