”Det känns faktiskt läskigt intressant...”

Tamla Celeber ska betäckas med Bold Eagle

1 av 2 | Foto: Kanal 75
Tamla Celeber
TRAV

En ny superhäst kan vara på gång.

Stjärnstoet Tamla Celeber ska nämligen betäckas med superstjärnan Bold Eagle.

– Det känns oerhört intressant, säger Magnus Rundgren, vd och avelschef för Am Bloodstock AB som äger Tamla Celeber, till Trav365.

Foto: http://ambloodstock.com
Magnus Rundgren

På söndag avgörs världens tuffaste travlopp, Prix d'Amérique, på Vincennes i Frankrike.

Jättefavorit till att vinna är den franske fenomenhästen – femårige Bold Eagle.

Mosaique Face och Oasis Bi är två svenska stjärnhästar som redan är på plats i Frankrike – och till helgen flygs en annan svensk stjärnhäst dit, nämligen Tamla Celeber.

Tamla Celeber ska dock inte medverka i något travlopp på den franska kolstybben, utan hon ska betäckas med Bold Eagle.

En ny superhäst kan vara på gång – med den stamtavlan.

”Vi måste göra detta”

Tamla Celeber sprang under sin tävlingskarriär in 8,3 miljoner kronor och vann storlopp som Trav-Oaks, StoChampionatet och EM för ston.

– Med tanke på det tryck som är efter Bold Eagle nu så känns det här oerhört intressant, säger Magnus Rundgren till Trav365.

När bestämde ni att Tamla Celeber skulle betäckas med Bold Eagle?

– Vi har funderat i de här banorna och när Bold Eagle utvecklats som den gjort och blivit så oerhört bra, så är det en väldigt intressant kombination. Vi sa att vi måste göra den här chansningen, för det kan bli något alldeles extra med föl efter dessa två, säger Magnus Rundgren och fortsätter:

– Tamla Celeber åker ner till Frankrike nu i helgen för att förberedas, och sedan egentligen så fort som det bara är möjligt så ska hon semineras.

”Läskigt intressant”

Det måste väl kännas jätteintressant?

– Ja, det är väldigt spännande faktiskt. Vi har åtta helfranska märrar som står på en gård i Normandie i Frankrike, så det är perfekt att skicka Tamla Celeber dit. Det här är jätteintressant, och faktiskt kul också att tre av våra helfranska märrar väntar föl med Bold Eagle.

Berätta mer?

– Det är No More Time, Kalmie Melody och To America, de tre väntar föl med Bold Eagle i år. Det blir Bold Eagles första avkommor och det är väldigt kul och intressant att vara med från början, läskigt intressant.

Vad säger du om Bold Eagle?

– En sådan här utveckling kunde man inte tro, visst har det alltid varit något extra med honom, men nu har det blivit extra extra. Jag har svårt att se hur han ska förlora Prix d'Amérique på söndag, samtidigt som det inte är lätt att vinna det loppet som femåring, så det ska bli väldigt kul att se.

Fölet efter Tamla Celeber och Bold Eagle lär väl ha blickarna på sig redan från första dagen fölet föds?

– Haha, ja precis, och det är bara att hoppas att allt går bra. Direkt när vi betäckte henne första gången blev hon dräktig, och då fick hon en hingst efter Muscle Hill. Att börja med Muscle Hill, ha ett års lucka, och sedan Bold Eagle om allt går väl, det kan man kalla en rivstart, säger Magnus Rundgren.

ARTIKELN HANDLAR OM