Dyrgripen gör debut för Redén

Foto: Kanal 75
Daniel Redén
TRAV

V86-tävlingar på Solvalla och Jägersro.

Daniel Redén har tre hästar till start inom spelformen – bland annat gör auktionsdyringen Rebellion debut för honom.

– Jag har inte så höga krav på honom, säger Daniel Redén till Trav365.

Foto: Kanal 75
Rebellion

Solvalla i Stockholm och Jägersro i Malmö – det är travbanorna som arrangerar onsdagens V86 Xpress.

I tre av de fyra lopp som körs på huvudstadsbanan Solvalla har Daniel Redén häst till start.

Det handlar om 9 Rebellion (V86-2), 7 Floyd P.Boko (V86-6) och 4 Be Spontaneous (V86-8).

Rebellion, Mats ”Sudden” Sundins gamle auktionsdyring gör debut för Daniel Redén.

”Glänser inte”

Rebellion köptes som ettåring på auktion av Mats Sundin för en miljon kronor, och såldes vidare för 170 000 kronor i slutet på fjolåret. Nu tränas sjuåringen av Daniel Redén.

– Det verkar okej med honom faktiskt, han tränar på här hemma, men det är svårt att säga vart jag har hästen. Han känns bra och jag har ingenting att klaga på, men det är heller ingen häst som glänst i jobben, säger Daniel Redén.

Vad tror du om honom i det här loppet?

– Han kommer få starta på och sedan får vi se vart vi har honom, jag har inte så höga krav på honom. Han kommer att tävla med aluminiumskor, öppet huvudlag och ufovagn.

”Kommer blomma ut”

Fyraårige Floyd P.Boko imponerade när han vann sin debut i slutet på maj i fjol på Eskilstuna, och var i starten efter det jämnspelad med Kristian Huselius kanon Sauron Pil. Floyd P.Boko har dock haft problem och inte startat sedan mitten på augusti.

– Det är lite samma med honom som för Rebellion, han har bara tränats lugnt här hemma. Det här handlar om en bra häst som känns bra och som tränat starkt i vinter, men det borde saknas lite lopp i kroppen på honom. Jag tror han gör ett bra lopp, men dåligt utgångsläge och att han troligtvis behöver lopp i kroppen gör att jag är nöjd om han kan vara trea-fyra.

En fin häst annars, eller hur?

– Absolut, och jag tror han kommer blomma ut i år.

”Problem med ryggen”

Du har även Be Spontaneous till start, status där?

– Han är jämn och gör alltid bra lopp, och jag tror han gör en bra insats igen, men att vinna blir kanske svårt. Kan han vara bland de tre-fyra främsta så är jag nöjd.

Du ska ändra lite i utrustningen på honom nu va?

– Ja, han har tävlat med helstängt huvudlag i de två senaste starterna, men jag tycker inte det varit samma tryck i honom då när han inte sett sina konkurrenter. Vi återgår därför till hans vanliga huvudlag, can´t see back.

Du har bara kört två lopp själv hittills i år, vad beror det på?

– Jag har lite problem med ryggen och det är kallt nu, då tar jag det lite lugnt. Jag riktar in mig på att träna här hemma istället, det känns bättre att sitta hemma och träna än att köra lopp, säger Daniel Redén.

ARTIKELN HANDLAR OM