SHL-profilernas möte med ”Marre”

Hallå där...

Foto: Kanal75
Djurgårdens forwardstrio Henrik Eriksson, Robin Alvarez och Marcus Sörensen hälsade på superstjärnan Maharajah.
TRAV

...Djurgårdens forwardstrio Henrik Eriksson, Robin Alvarez och Marcus Sörensen, som var och hälsade på Maharajah och Lisa Skogh ute på Menhammar häromdagen.

Robin du ville gärna träffa ”Marre”, varför?

– För att det är fräckt och kul att få vara nära så fina hästar. Maharajah är ändå en världsstjärna som man har sett mycket på travet, så det var fräckt!

Vad var det roligaste som ”Marres” skötare genom åren, Lisa Skogh, kunde berätta om honom?

– Det var framför allt hur det var då, den där dagen när han vann Prix d’Amerique 2014, hur de kämpade på innan och till slut hur de byggde upp hästen inför just det loppet då han vann. Allt ifrån känslan som var då och upplevelsen för både Maharajah och alla runt hästen när de lyckades vinna på fjärde försöket.

Marcus - vad är häftigast med att få hälsa på en sån här häst?

– Jag tycker de är så ståtliga så det är häftigt bara att vara här och titta hur de har det.

Du vågade inte gå fram till honom först?

– Njaaa... eller jo, det gjorde jag. Men jag väntade på rätt tillfälle bara, säger Sörensen med ett skratt. Henrik Eriksson som också tvekade lite först fyller i:

– Man har en respekt för de här stora fina hästarna - de är ju monster! De är stora och starka i kroppen så det är klart man har respekt för dem.

Maharajah myser mest i hagen nu förtiden. Robin, du har kört häst förr och nu fick ni köra alla tre. Hur var det?

– Första gångerna tycker man att det går fruktansvärt snabbt och så har man framför allt känslan av att de är så starka. När man får ta över tömmarna är man tvungen att luta sig bakåt och verkligen hålla i. Att hästarna är starka, det förstår man, men att man måste hålla i så mycket som jag gjorde första gången jag körde en häst hemma hos Kolgjinis i Vomb, det var jag inte förberedd på den gången. Men det vet jag nu. För det är sådana krafter, släpper man av det minsta så bara sticker de i väg.

Marie Hellman, Kanal75