TV4-profilen: ”Var givet att tacka ja”

Per Skoglund om nerven att leda Hästgalan och fullspäckade schemat: ”Det ska mycket till om man ska känna sig hängig”

Foto: Kanal 75
Per Skoglund
TRAV

TV4-profilerna Per Skoglund och Anna Brolin leder Hästgalan.

När Skoglund fick frågan om att leda galan var svaret givet.

– Det är ett hedervärt uppdrag, säger han till Trav365.

Foto: Kanal 75
Anna Brolin leder Hästgalan tillsammans med Per Skoglund

Fredagen den 12:e februari ska de två och fyrbenta profilerna inom travsporten hyllas för sina prestationer under fjolåret.

Det är nämligen då som Hästgalan går av stapeln på Stockholm Waterfront.

Tidigare avslöjade Trav365 att det är TV4-profilerna Anna Brolin och Per Skoglund som kommer att leda galan.

Trots ett fullspäckat schema tvekade Per Skoglund aldrig på att ställa upp – när frågan kom.

”Fullblodsproffs”

– Det var givet att tacka ja, absolut. Det är ett hedervärt uppdrag som är både lite annorlunda och lite spänt.

Kan du utveckla?

– Det är travets festkväll liksom, det är meningen att det ska vara något som vi inom travet ska vara stola över. Det ska vara en kväll att komma ihåg, en kväll för att umgås, och en kväll för att ha trevligt. Sådant vill man ju inte fucka upp.

Per Skoglund ses ofta i TV4:s travsändningar, Nyhetsmorgon och sportsändningar. Anna Brolin ses ofta i samband med fotboll och ledde Fotbollsgalan så sent som i höstas.

– Vi är mycket glada över att kunna knyta till oss två riktiga fullblodsproffs, har Thomas Bertilsson, pr-chef på ATG, tidigare berättar för Trav365.

”Det här jag gillar mest”

Per Skoglund känner att det här med Hästgalan är lite som hemmaplan för honom.

– Ja, absolut. I tv får man aldrig direkt feedback, här får du feedback direkt om du är bra eller dålig, och om du gör ett bra jobb och lyckas locka fram något. När du jobbar i tv får du aldrig det, då får du det efteråt om det varit bra eller dåligt, säger Per Skoglund och fortsätter:

– Här blir det mer nerv, det var det som var så oerhört kittlande de första åren med Elitloppet, att 25 000-30 000 människor lyssnar på vad det är du säger till den du pratar med och du får en direkt kontakt med publiken, nästan så ni sitter ihop.

När var det du jobbade med sådant här senast?

– Jag gjorde ju Kungsträdgården med U21 i somras, så det är sju-åtta månader sedan jag stod inför många människor och jag ser oerhört mycket fram emot det. Det är det här jag gillar mest, att stå framför och prata till människor.

”Roligt jobba med Anna”

Något speciellt på galan du ser fram mest emot?

– Nej, ingen speciell kategori sådär, utan mest att hela grejen ska bli spännande. Det ska bli väldigt roligt att jobba med Anna Brolin igen också.

Ja, hur funkar det?

– Det är världens enklaste sak, hon är ett superproffs och jag ser verkligen fram emot det här. Jag tycker det ska bli spännande att se hur den här kvällen blir, och jag hoppas att jag och Anna kan bidra till att det blir så bra som vi hoppas.

”Världens finaste barn”

Hur funkar vardagens annars med mycket tv-jobb, egna travhästar hemma på gården, och en relativt nyfödd liten kille?

– Det funkar jättebra.

Bättre än du trodde innan?

– Både jag och min fru Paula Ahlström hade en bra plan när vi fick klart för oss vad som skulle hända, vi bestämde en plan och jag måste säga att Paula är fantastisk. Det är klart att med så många hästar som ska tränas och en liten Ossian hemma, det är klart det pressar på, men det blir så mycket roligt med allt vi får förmånen att göra, säger Skoglund och utvecklar:

– Man måste ställa sig frågan när man är lite trött eller när man inte hinner äta och när man tycket det är för mycket, att vad är det jag gör egentligen? Vad är det vi får göra? Vi får jobba nästan varje dag med det vi tycker mest om, och därtill har vi världens finaste barn. Det ska mycket till om man ska känna sig hängig då.

ARTIKELN HANDLAR OM