Nybrinks namne måste bara liras

Foto: Kanal 75
Patrik Fernlund
TRAV

Han älskar Nybrink – ja, du läste rätt.

Pastor Nybrink alltså. Det är Kaj Widells ögonsten.

På söndag ska de vinna V75-lopp tillsammans.

Pastor Nybrink är en treårig travhäst, döpt efter min kollega Micke Nybrink som en hyllning till skribenten med den vassa pennan.

Pastor Nybrink har alltid haft blickarna på sig, och jag var på plats på Solvalla i oktober då han gick sitt kvallopp och redan då fick jag bra känsla för hästen.

Karriären började hyggligt, men i den senaste starten gjorde han sin namne stolt. Han svepte hela fältet på några steg, vann överlägset och såg magnifik ut – första gången i jänkarvagn.

Kaj Widell har kört många fina hästar genom åren, och han påstår att Pastor Nybrink är det största löftet han någonsin suttit bakom. Jag pratade med Widell igår och han kunde nästan inte sluta prata om hästen.

På söndag startar talangen på Solvallas extrainsatta V75-omgång, i den tredje

avdelningen. Motståndet är bra, han har det sämsta startspåret men jag tror ändå att han kan vinna. Det tror kusken också som inte skulle vilja byta häst med någon.

Jag lyssnar på Kaj Widell och mitt hästöga. Den här hästen måste liras, så är det bara.

Övriga lopp:

 V75-1: Mon Cherie Ass är en spurtkanon, oj så fin han är. Han rör sig så lätt, och motståndet känns väldigt passande. Jag går ut hårt och spikar.

V75-2: Natalie de Vie ser inte mycket ut för världen, men springa kan hon. Blir lite väl stor favorit, och jag gillar Last of April och Borups Orkide som är två fina hästar. Tre streck känns bra.

V75-4: Google Håleryd är hästen som lurade döden, och nu har han mot alla odds tagit sig tillbaka och det är god chans att han på söndag tar fjärde raka segern. Jag väljer dock att gardera, och varnar lite för Fridericus som blev för pigg senast. Får attackera bakifrån nu och Veijo Heiskanen gillar hästen.

V75-5: Svårt lopp, jag köper inte riktigt favoriten Quantum Satis. Cash Kid Gwen är en bra häst för klassen. Han får mitt tips men gardera rejält är mitt råd.

V75-6: Star di Poggio är en tuff brud, givet förstaval men jag tar med formtoppade Quite Windy och Dimitri W.Eden.

V75-7: Roses Glory hade ont i halsen senast, och Veijo Heiskanen lät nöjd med hästen då jag kollade med honom under torsdagen. Hon är snabb ut, jag tror att

hon vinner trots att formen inte är hundraprocentig. Inom ett år är den här hästen med mot de stora flickorna.

Veckans tips

1. 10 Mon Cherie Ass (Solvalla, V75-1)

Härlig spurtare. Fäller alla med rätt resa.

2. 8 Pastor Nybrink (Solvalla, V75-3)

Lovande sort, hyllas av kusken. Given.

3. 1 Roses Glory (Solvalla, V75-7)

Blivande topphäst, snabb från start. Jag tror på spets och slut.

Patrik Fernlunds V75-system

V75-1: 10 Mon Cherie Ass (res 7–12)

V75-2: 7–1–9 (res 5–4)

V75-3: 3–8–6–2–5 (res 1–4)

V75-4: 9–8–14–13–6 (res 1–11)

V75-5: 11–1–9–5–8 (res 12–10)

V75-6: 6–4–9 (res 5–1)

V75-7: 1 Roses Glory (res 8–15)

1 125 rader/562,50 kronor

ARTIKELN HANDLAR OM