Svensken sticker  ut hakan: Bold Eagle förlorar

Här är profilernas tips till Prix d’Amérique 

1 av 2 | Foto: Kanal 75.
Profilernas tips inför storloppet.
TRAV

PARIS. Bold Eagle är enorm favorit till Prix d’Amérique-segern. 
Men svenske tränarprofilen Jörgen Westhom går emot i förhandstipsen.

– Jag tror Timoko och Björn Goop tar hem alltihop.

Över 60 procent av Trav365:s läsare tror att Bold Eagle vinner Prix d’Amérique visar en webbfråga som 6 200 har svarat på.

I Frankrike är favoritskapet ännu större.

När Trav365 träffar kända travprofiler på stallbacken dagen före det stora loppet tror alla utom en på seger för Bold Eagle. Jörgen Westholm, som själv deltagit i Prix d’Amérique flera gånger med Super Light, är den enda som vågar sticka ut hakan.

– Timoko är min vinnare. Han var jättebra senast, och han går bra när han inte startar så tätt. Nu har det gått ungefär en månad sedan förra starten, det gynnar honom, säger Westholm.

"Ingen har sett botten i hästen"

Lutfi Kolgjini brukar vara optimistisk inför Prix d’Amérique, men i år ligger han lägre med Mosaique Face dagen före loppet. 
– Bold Eagle är min vinnare. Mosaique Face känns toppenfin, men jag vet inte om har den riktigt bästa toppformen. Ingen har sett botten i Bold Eagle, att han är snabb har vi sett, men nu får han visa att han är stark också. Om han gör det så är det den bästa hästen vi sett på många år.

Lionel med Örjan Kihlström är det svensk-norska hoppet i loppet. Det har gått två år sedan Kihlström vann loppet med Maharajah, han kör för seger igen, men vågar inte hoppas för mycket.

– Jag ska så klart försöka allt jag kan, men Bold Eagle måste gälla som stor förhandsfavorit i loppet.

Olle Goop hoppas förstås på sonen Björn och Timoko i Prix d’Amérique, men vågar inte heller tro på seger.

– Normalt sett ska det vara väldigt svårt att slå Bold Eagle. Det måste hända någonting i loppet, någon situation som gör att det går fel. Det finns goda chanser för Timoko att bli topp-3. Bold Eagle är så bra tekniskt med en enorm utveckling och acceleration

Daniel Söderbäck / Maths Nilsson

ARTIKELN HANDLAR OM