Nattsvart för de blågula hästarna

TRAV

PARIS. I fjol vann On Track Piraten.

I år blev det inga blågula framgångar i Prix du Luxembourg.

I regn, rusk och kolsvart ansiktsmask kunde ändå Adrian Kolgjini bjuda på ett leende som bäste svensk på femte plats tillsammans med El Mago Pellini.

Tusentals svenskar har vallfärdat till Paris och helgens travfest med Prix d'Amerique som huvudnummer.
Det är tio plusgrader i den franska huvudstaden.
Vår i luften?
Nej. No. Non.
Regnet vräker ner över nationalarenen Vincennes och det blåser kraftigt från väster, uppåt 20 meter per sekund i byarna. Lördagen överraskar även med en och annan hagelskur... Prognosen för söndagen är den samma.
Den svarta kolstybben klarar regnet bra med kuskarna ser ut mer ut som sotare än idrottsmän.
– Jag klarar mig ändå ganska bra eftersom jag kör med visir, sa Adrian Kolgjini som trots allt gick att känna igen bakom den svarta kolstybbs-masken.
Hur är det att köra när det är sådana här förhållanden?
– Det går bra, med visir. Banan klarar också regnet väldigt bra och hästarna får bra fäste. Jag tror att publiken är de som lider mest, fortsatte Adrian Kolgjini.

Spansk seger

Prix du Luxembourg var lördagens huvudlopp och efter en virvlande slutspurt blev det spansk seger genom Trebol som mer eller mindre vände ut och in på fältet över upploppet tillsammans med tränaren Gabriel Angel Pou Pou.
Två svensktränade hästar fanns med i kampen om förstapriset på 460 000 kronor och bäst gick det för Lutfi Kolgjinis El Mago Pellini, som blev femma tillsammans med Adrian Kolgjini.
– Jag är nöjd med honom. Han var helt okej, sa Adrian Kolgjini.
Femtepriset var värt 50 000 kronor.

Jörgen Westholms Rocky Winner slutade sjua i händerna på Gabriele Gelormini och fick sistapengen på drygt 10 000 kronor. Örjan Kihlström gästspelade bakom svenskfödde Beckman som slutade åtta.
Även i ramloppen hade de blågula hästarna en tung dag. Lördagens svenska ljuspunkt var amatörkusken Samuel Rehn som länge ledde amatörloppet med norsktränade Yankee’s Photo, men han fick nöja sig med andrapriset.

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75

ARTIKELN HANDLAR OM