Edlund: Nu måste krafttag sättas in

Foto: KANAL75
Johan Edlund.
TRAV

Återigen strul med atg.se.

Många missnöjda kunder-både spelare och aktiva.

Nu måste krafttag sättas in.

I går var det på nytt problem med atg.se-internetsajten från vilken man spelar på trav från. Jag har ingen aning om vad felet var och det är egentligen helt ointressant för mig.

Problemet är att det sker alldeles för ofta för att det ska hamna under tillfällighetskontot och här har ATG ett extremt viktigt jobb framför sig- det här måste åtgärdas snarast. 

För ett spelbolag är spelsäkerhet, trovärdighet och pålitlighet extra betydelsefullt och om atg.se fortsätter att svika så kommer ATG att tappa förtroende.

I går sköt ATG upp starten av V75-1 med 50 minuter men ändå var det många som inte fick chansen att lämna in sina system(irritation) och dessutom så var flera aktiva irriterade på att fördröjningen gjorde att deras hästar inte kunde förberedas på bästa sätt inför lopp(irritation) och då ifrågasätts också djurskyddet.

Så, vad skulle ha gjorts? Kört loppet på ordinarie tid klockan 16.20 eller agerat som i går med starttid 17.10? Hur man än vrider och vänder sig så är rumpan alltid bak. Låt oss hoppas att risken för liknande situationer kommer att minimeras framöver – det vinner alla på – inte minst ATG.

Gårdagens omgång i korthet:

Första gången: Martin P Djuse tog sin första tränarseger på V75 när han och Wariner tog hem V75-prologen efter ett bra lopp i andra ytter. Favoriten Windy Ways, som var en av dom som inte fick den bästa uppladdningen, enligt tränaren Daniel Redén, spurtade bra som tvåa.

Tapprast: Favoriten Tekno Odin i V75-2 fick en helt omöjligt resa i tredje och fjärdespår under merparten av loppet. Att han trots det lyckades spurta in som tvåa var gårdagens bästa insats. Betydligt spårsnålare löpning fick Myr Faksen av Krister Söderholm och avgjorde säkert.

Spets och slut: Magnus Jakobsson skickade tidigt On Hold till spets i V75-3 och när favoriten Ed You hamnade utvändigt blev loppet låst. Visst, Ed You försökte utmana på upploppet men On Hold var aldrig i fara.

Bästa hästen och kusken: Oskar J Andersson är landets körskickligaste lärling och när han i V75-4 körde den formstarkaste hästen Withma så blev det en suverän spurtvinst-den mest överlägsna i går.

Hann dit: Det såg länge ut som att Benji Dana(bra långspurt) skulle vinna V75-5 men mitt på upploppet fick Claes Sjöström ordentlig fart på Roger America som kort före mål hann ikapp Benji Dana.

Tidigt klart: När Robert Bergh fick täten efter 400 meter med favoriten Digital Archive var V75-6 över. Visserligen är inte hästen helt pålitlig men igår var han stabil.

Nära nära: Ulf Ohlsson såg ut att ha allt klart med ledande Linslusen A.U. i epilogen och såg bara till Vision Frometro som satt i rygg med krafter kvar inte fick chansen. Men längst ut i banan spurtade Premier Kronos enormt från köläge och var nära att överlista Ohlsson. I mål skiljde ett huvud.

Till sist: I dag vinner Bold Eagle Prix d’Amerique i Paris. Björn Goop blir tvåa med Timoko och Lionel med Örjan Kihlström trea.

Johan Edlund

ARTIKELN HANDLAR OM