Örnen har landat

1 av 4 | Foto: Maths Nilsson
TRAV

PARIS. Örnen har landat på Vincennes för det stora slaget.

Uppståndelsen runt Bold Eagle är så stor att han skyddas med avspärrningar.

– Han tar det bra, säger hästens skötare.

Bold Eagle, den stora förhandsfavoriten, har anlänt till Vincennes travbana för sitt livs svåraste lopp i dag. Uppståndelsen är enorm runt hästen när han leds in på stallbacken av sin skötare. Journalister vill springa bredvid hästen och publik utanför banan stannar och plåtar med mobilkameror. Men Bold Eagle verkar inte bry sig. Varv efter varv leds han runt i en liten ledvolt för att hästen ska få bort stelheten efter resan i hästbussen.

– Allt har gått bra med resan, berättar skötaren.

Avspärrat

När Bold Eagle leds till sin box i Vincennes innersta, bredvid kuskarnas omklädningsrum går det ett sorl genom stallbacken. Journalister och travfans flockas genast runt boxen, men körs i väg av säkerhetsvakter från franska travförbundet som snabbt spärrar av med band runt stjärnans box. Allt för att undvika att hästen stressas upp. Kameror monteras upp över boxen så att franska travfans ska kunna följa varje rörelse den nya travfantomen gör.

Nya superstjärnan?

Efter att ha radat upp imponerande segrar i årgångslopp gjorde hästen nyligen debut mot den äldre eliten i Prix de Belgique. Det slutade med en lika imponerande seger som vanligt.

Men i dag måste han bevisa sig ytterligare för att ge svaret på frågan: Är Bold Eagle travets nya superstjärna, en ny Ourasi eller Varenne? Klockan 16.25 i eftermiddag vet vi.

Daniel Söderbäck, Maths Nilsson, MiniMedia.