Adielsson: ”Det känns hedrande”

Stjärnkusken kan ta plats i Svensk Travsports styrelse: ”Hoppas kunna göra nytta”

Foto: Kanal75
Erik Adielsson.
TRAV

Stjärnkusken Erik Adielsson kan bli ny ledamot i Svensk Travsports styrelse.

Valet sker i samband med Svensk Travsports fullmäktigemöte på Solvalla den 20 april.

– Det känns spontant mycket hedrande, säger Adielsson till Trav365.

Årets val till styrelsen inom ST, Svensk Travsport, gäller tre platser och valberedningen föreslår förutom Erik Adielsson omval på Mats Norberg och Daniel Schützer.

”Gedigen bakgrund”

Adielsson som är en av Sveriges- och världens bästa kuskar är en något oväntad kandidat till en plats i travförbundets styrelse, men som tas emot med varm hand av generalsekreteraren Johan Lindberg.

– Jag tycker rent objektivt att det är ett intressant namn. Han har en bred och gedigen bakgrund inom detta. Att han befinner sig i sin position som en av Sveriges- och världens ledande travkuskar finns det säkert någon nackdel med, men säkert många fler fördelar, säger Lindberg till Trav365.

Han fortsätter:

– Att vi får fler- och att fler aktiva intresserar sig i det travpolitiska är väldigt bra och väldigt viktigt. Och Erik har ju då, i olika sammanhang de senaste åren, både i Solvallas tränarförening och i Travtränarnas Riksförbund visat ett allt större engagemang, och det är väldigt positivt, att fler aktiva kommer in den världen också, det ökar chansen att vi oftare kan gå åt samma håll.

”Hoppas kunna göra nytta”

Erik Adielsson själv säger så här:

– Jag har blivit tillfrågad och accepterat att de lägger fram mig som förslag. Det betyder också att jag accepterar nomineringen om jag blir vald.

– Det känns spontant mycket hedrande att valberedningen tänkt på mig och jag hoppas kunna göra nytta om jag skulle bli vald.

ARTIKELN HANDLAR OM