Paow: ”Vore skitkul att vara med där...”

1 av 4 | Foto: Anna Tärnhuvud
Paulina ”Paow” Danielsson.
TRAV

I sommar kan en ny serie avsnitt spelas in.

Flera kändisar har redan visat sitt intresse:

– Det vore skitkul, min familj håller på med travhästar, säger bloggaren och Paradise Hotel-profilen Paulina ”Paow” Danielsson.

471 000 såg finalen av ”Stjärnkusken” i somras. Programmet hade ett snitt på 507 000 tittare per avsnitt att jämföra med TV4:s önskemål på 350 000.

Det blev inte bara en succé tittarmässigt, det slog även starkt i hela trav-Sverige och lockade många till travskolor runt om i landet.

Hårdrockaren Kee Marcello tog hem tävlingen.

Han fick, förutom ära och berömmelse, ett nytt jätteintresse:

– Stjärnkusken förändrade en hel del. Jag har gått en förberedande kurs i höst och nu har jag börjat på licenskursen för att bli kusk. Förhoppningsvis är jag klar i juni, sen kan jag börja köra lopp. Det hade ju aldrig hänt utan det här tv-programmet, säger han till Trav365.

– Jag visste inte om att det skulle bli ett sånt stort intresse. Jag och Patrik (Sjöberg) fastnade verkligen, fortsätter han.

Skulle du vilja se en ny säsong från tv-soffan?

– Ja, varför inte? Jag har hört rykten om att det är flera profiler som vill vara med.

– Jag tror att det är en bra grej för travsporten generellt.

TV4: ”Underbar respons”

Och det är inte omöjligt att det blir en ny säsong av ”Stjärnkusken” redan i sommar.

– Jag vågar inte spekulera i om det blir en uppföljare eller när, säger Johan Janrell, exekutiv producent hos TV4-gruppen.

– Programmet fick en helt underbar respons i somras, både från travvärlden och från våra tittare, så det skulle ju vara kul med en andra säsong och en lika stark deltagaruppställning.

Flera profiler har redan anmält sitt intresse för att vara med i en eventuell uppföljare.

Ex-brottaren, travtokige Frank Andersson, till exempel:

– Jag skulle inte göra bort mig där, om jag säger så. Jag har varit med på så mycket annat, så det skulle vara kul att prova, har han sagt tidigare till Trav365.

– Det är väldigt bra reklam för travet, att se folk gå från hästrädda till frälsta, det är förjävla kul att se.

Paow: ”Varit mycket på Solvalla”

En annan som skulle vara sugen på kusktävlingen är bloggaren och Paradise Hotel-profilen Paulina ”Paow” Danielsson.

Kan du tänka dig vara med i ”Stjärnkusken”?

– Ja absolut. Det vore skitkul, min familj håller på med travhästar. Min farmor, Gunilla Danielsson, föder upp travhästar. Jag har varit mycket på Solvalla. Jag är uppvuxen med travet så det skulle vara extra kul för den anledningen. Travet har funnits i närheten och jag var mycket på Solvalla och spelade på mitt favoritnummer två. När jag var 11 år vann jag 1 000 kronor efter att ha spelat på en häst som hade nummer två, det var mycket pengar för mig då.

Såg du förra årets program?

– Jag har inte sett alla avsnitt, men det verkar som ett roligt program.

Hur skulle du vara som kusk?

– Jag är ganska orädd jag skulle vara ganska bra. Jag är inte så sportig, men jag gillar att hålla på med djur. Jag skulle gör mitt bästa.

Nybrink: ”Ingen blådåre”

Micke Nybrink är en av trav-tv:s största namn. En tipsexpert med vassa åsikter – som ofta kritiserar kuskarnas ageranden i loppen.

Skulle du kunna tänka dig att vara med i ”Stjärnkusken”?

– Jag tror inte jag kommer att få frågan, eftersom jag räknas som en av trav-tv:s profiler, jag tror de vill ha med någon annan. Men skulle jag få frågan så ska jag visa att det inte är särskilt svårt, säger han och fortsätter:

– Om jag skulle vara med, så tror jag de flesta hade hoppats att jag skulle misslyckas, men jag tror det hade gått skitbra, om jag ska vara ärlig. Jag kan inte se några större svårigheter.

Såg du förra årets program, vad tyckte du?

– Det var jättebra! Hoppas verkligen att det blir en säsong två. Ett givet namn då: Jan-Ove Waldner. Nu har han lagt racketten på hyllan för gott och han vet massor om trav, han måste vara drömprofilen att få med. Han och Frank Andersson.

Hur skulle du vara som kusk?

– Jag skulle köra efter hästens förmåga, inte som en blådåre, som nog många tror att jag skulle ha kört, det tror jag inte. Köra som man ska, tänka på hästen i första hand. Aldrig använda spöet. Rent taktiskt så skulle jag nog försöka smyga i ryggar. Jag har ju Örjan Kihlström som idol, den enda idolen jag har inom travet.