TV4: ”Jobbar med det pusslet nu...”

TV4 berättar – så går tankarna om en ny säsong av ”Stjärnkusken”

1 av 3 | Foto: Thomas Blomqvist
Hela gänget som var med i första omgången av ”Stjärnkusken”. Här tillsammans med programledaren Jessica Almenäs och kuskar kuskarna Jennifer Tillman och Erik Adielsson.
TRAV

Trav365:s läsare vill se en ny säsong av TV4:s program ”Stjärnkusken”.

Enligt Johan Janrell, exekutiv producent på TV4, är det inte omöjligt att det blir så.

– Jag skulle tro att det kan dröja ytterligare någon månad med ett beslut, säger han.

Premiärsäsongen av ”Stjärnkusken”, där ett gäng kändisar gjorde upp om vem som kan gå från amatör till stjärnkusk, blev en tittarsuccé ifjol.

För några veckor sedan berättade Trav365 att några kända profiler så som brottarlegendaren Frank Andersson och bloggaren och Paradise Hotel-profilen Paulina ”Paow” Danielsson gärna vill vara med i programmet.

I samband med det kunde Trav365:s läsare rösta och tycka till om de vill se en ny säsong.

Över 2 800 personer har röstat och 55 procent vill se en ny säsong.

”Ännu roligare”

Johan Janrell, exekutiv producent på TV4, är glad över att intresset är så bra.

– Vi skulle älska att få kavla upp ärmarna och ge oss på en andra säsong av ”Stjärnkusken”. Att era läsare också vill se en fortsättning gör det ju bara ännu roligare, säger han.

Kan det bli en ny omgång?

– ”Stjärnkusken” lyckades ju alldeles utmärkt med att blåsa liv i bred underhållning på fredagskvällar sommartid, en dag och tid som vi inte hade jobbat med på väldigt länge. Den här sommaren kommer dock konkurrensen om tv-tittarna att vara mycket hårdare, framför allt med fotbolls-EM i början av sommaren och ett sommar-OS mot slutet. Det är inte avgörande, men det påverkar hur vi resonerar.

När kan det bestämmas?

– Det är mycket som måste stämma och vi jobbar med det pusslet nu. Jag skulle tro att det kan dröja ytterligare någon månad med ett beslut.

När skulle programmet i så fall kunna spelas in och visas?

– Inspelningsmässigt så tycker vi att Sommarsverige är en härlig inramning för programmet. Dessutom är det ju under sommarhalvåret som de stora, folkliga travtävlingarna går av stapeln, ifjol körde vi finalen i Halmstad på sommarens soligaste dag. Jag kan inte svara på när det skulle visas, det är inget jag är inblandad i.

Har ni några drömdeltagare?

– Nej, det skulle jag inte vilja påstå. Det viktigaste för programmet är att vi får deltagare som vågar utmana sig själva och som vill bjuda in tittarna att följa med i den utvecklingen. Sett till de delarna så hade vi ju en toppenuppställning i fjol. Alla gick in i tävlingen för fullt och de som lyckades hålla sig kvar blev riktigt hästbitna. Självklart är det viktigt att tittarna känner igen och har en relation till våra deltagare sedan tidigare, samtidigt som ”Stjärnkusken” är ett program för hela familjen, så vi vill ju ha en bredd och variation som erbjuder något för alla. Jag tycker att ni har haft bra förslag på deltagare hittills, utan att ha pratat mer ingående med någon. Sedan är det ju klart att våra största svenska idrottare, hollywoodstjärnor och medlemmar ur kungafamiljen alltid är intressanta att se i nytt ljus, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM