Tv-chefen: ”Klart det är en förlust”

Därför slutar Jessica Almenäs i trav-tv – produktionsbolagets vd berättar

Per Tellander
TRAV

Hon lämnar travet efter 15 år på grund av att hon inte kommit överens med Kanal75:s ledning.

– Det är klart att det är en förlust, men vi har en bra ersättare i Per Skoglund, säger Kanal75:s vd Per Tellander.

Under tisdagen slog nyheten ner som en bomb i trav-Sverige. Folkkära Jessica Almenäs, trav-tv:s stora affischnamn, slutar göra travsändningar i TV4.

Anledningen:

– Eftersom jag och nya ledningen för Kanal 75 inte har lyckats komma överens om en bra lösning, måste jag i nuläget lägga travet åt sidan. Exakt hur diskussionerna har gått är dock en sak mellan mig och Kanal 75, skriver hon i ett sms till Trav365.

”Vi har inte kommit i mål”

Kanal75, som producerar travet i tv, tycker det är tråkigt att de inte kommit överens med Almenäs – men avdramatiserar avhoppet.

– Det är i mitt tycke väldigt odramatiskt. Det handlar om att få ihop agendor och behov från vår sida. Med tanke på arbetsbelastningen så har vi inte kommit i mål. Jessica har varit en del av oss i trav-tv i 15 år, det är en person som vi kommer att sakna. Hon har varit otroligt viktig för att göra travet till en bred sport. Jessica är en fantastisk programledare och samtidigt intresserad och kunnig inom travet. Det är svårslaget, säger Kanal75:s vd, Per Tellander, till Trav365.

Hur stor förlust är det här för er?

– Det är klart att det är en förlust när man inte kan jobba med Almenäs längre. Vi hade gärna haft kvar henne, det var hela tiden vår ambition, och det var Jessicas ambition också. Men vi har inte lyckats få ihop våra kalendrar, det är den bittra verkligheten. Hon har verkligen varit en tillgång, självklart saknar vi henne.

”Inte stängt några dörrar”

Almenäs säger nej tack till travet i tv just nu. Men Kanal75 hoppas på en comeback, om än bara vid speciella tillfällen.

– Jag hoppas att Jessica är en del av travets framtid. Det är vår förhoppning, hon är en jättebra ambassadör för det vi gör. Kanske inte inom de närmsta månaderna, men framöver. Vi har inte stängt några dörrar på något sätt.

Hon kan till exempel göra ett inhopp vid Elitloppet?

– Absolut. Det har varit svårt att efterfölja ett volymkontrakt, men att använda henne när det fungerar, det är vi intresserade av.

”Ett jättebra namn”

I stjärnans frånvaro har Kanal75 ett utkristalliserat namn som ska ersätta hennes stjärnglans.

– Vi har en bra ersättare i Per Skoglund. Han är en bred ambassadör och samtidigt en travkännare. Det är ett jättebra namn, säger Tellander till Trav365.

ARTIKELN HANDLAR OM