Karin Nilsson: ”Såg stjärnor”

TRAV

Karin Nilsson, 32, fick en hästspark rakt i ansiktet.

För Trav365 berättar hon om olyckan och blessyrerna, på väg hem från sjukhuset.

– Jag mår ganska bra, men jag är svullen, blåslagen, och har ont, säger hon till Trav365.

Foto: Privat
Karin Nilsson från sjukhussängen efter hästsparken

Det var under onsdagen på Bergsåker som travlärlingen Karin Nilsson träffades av en hästspark rakt i ansiktet.

Karin fördes till sjukhus med fraktur på kindbenet, avsparkad tand, och sprucken läpp.

Under torsdagen har Karin Nilsson opererats på sjukhus, och på väg hem från sjukhuset får Trav365 en pratstund med Sundsvallstjejen.

”Varit inne på operation”

– Jag kommer just från sjukhuset, jag har opererat bort tandrester från den avsparkade tanden. Jag mår ganska bra i övrigt, men jag är svullen, blåslagen och har ont, säger Karin Nilsson till Trav365 och fortsätter:

– Högra sidan av ansiktet tog smällen och jag kan lova att jag såg stjärnor. Allt snurrade och jag var yr, och jag fick hjälp att stödja mig av mina arbetskamrater. Läkaren på Bergsåker undersökte mig på plats och skickade upp mig på akuten direkt. Jag svimmade aldrig av, vilket var bra.

Väl på plats på sjukhuset konstaterades det en fraktur på kindbenet, en avsparkad tand, ett hål i nedre delen av läppen, en sprucken läpp – som hon har sytt.

– Jag fick åka hem över natten och var tillbaka i dag för operation hos en tandspecialist på käkkirurgin, och jag fick ta bort rester från den avsparkade tanden. Käkfrakturen ska kollas upp igen längre fram när svullnaden har lagt sig och man kan se om det behövs justeras. Alla läkare jag har träffat säger att jag har haft en väldig tur och att det kunde gått mycket värre, men just nu känns det inte som tur, även om jag repar mig.

”Flytande föda som gäller”

Vad var det som hände?

– Hästen duschades av sin skötare efter sitt lopp och jag stod och tvättade selen och skydden. Vår dusch är stor så det var inte trångt på något vis och jag stod med ryggen mot hästen av säkerhetsskäl, och det var säkert därför jag klarade mig så pass bra ändå. Hästen lyckades ändå på något vis pricka in sparken, och det är olyckligt när något sådant här inträffar och hästarna är alltid lite uppspelta direkt efter ett lopp.

Kommer du vara rädd framöver?

– Jag känner mig inte rädd, men förmodligen kommer jag tänka lite mer på säkerheten framöver. Vad är det man brukar säga? Inget ont som har något gott med sig, säger Karin Nilsson och avslutar:

– Det kommer göra väldigt ont ett par dagar i tandkött och skelett men det är tur att man alltid varit en kämpe, och man kan väl säga att jag är glad att våren är på gång så hästen var utan brodd. Det kommer bli dåligt med påskgodis i år, det är flytande eller mosad föda som gäller i två veckor.