Matteus: Jag tjatade till mig jobbet i TV4

Så fick han chansen att jobba med drömmen

1 av 2 | Foto: ALN
Matteus Lillieborg har alltid haft som mål att jobba åt Kanal 75. I dag är han reporter i travsändningarna och reser runt på banorna.
TRAV

Matteus Lillieborg är en av de nyaste travprofilerna i TV4.

I senaste numret av Travronden avslöjar reportern hur han fick jobbet som travreporter.

– Målet har alltid varit att få jobb på Kanal 75 och jag ringde och tjatade på Per Carlsson. Alltså verkligen tjatade, säger han.

Om du kikat på en av kvällssändningarna från V64-tävlingarna i TV4-kanalerna har du inte missat den färgstarke travreportern Matteus Lillieborg.

Matteus reser runt över hela Sverige och intervjuar tränare, kuskar och hästägare i samband med travloppen.

Hans insats från V75-tävlingarna på Bjerke för två år sedan har hyllats i sociala medier – då han ramlade ur en traktor, berättade Norge-historier och fick nobben av en tjej. I fjol bjöd han på sig själv när han skulle försöka uttala galopptränaren Bodil Hallencreutz:s namn i en intervju i Vinnare V64 och det blev helt galet.

Matteus började 2012 i ATG Live och efter omkring ett års jobb där fick han chansen att göra nya saker.

Nu är det Matteus som ofta servar tittarna med senaste nytt från kuskar och tränare i V75 Direkt.

Gjorde ett tv-test

I senaste numret av Travronden berättar Matteus hur det gick till när han fick jobbet på Kanal 75 och så småningom fick jobba med travet i TV4.

– Målet har alltid varit att få jobb på Kanal 75 och jag ringde och tjatade på Per Carlsson (chef på Kanal 75). Alltså verkligen tjatade. Då blev jag uppsatt en gång i Kalmar för att göra stallbacksintervjuer till en V5:a som låg efter en V4:a men den blev inställd så då fick jag vänta ytterligare sju månader och fick göra ett ett tv-test med Pär Carlsson (exekutiv producent), säger han till tidningen.

Efter det jobbade han med ATG Live i ett år innan han fick chansen att arbeta ute med sändningarna och sätta mikrofoner på kuskarna.

– Då tänkte jag lattja lite och ville prova själv, så när vi hade nån halvtimme över körde jag lite intervjuer och det var ju inte kameramännen så nöjda med, det var ju deras rast... Jag fick ett sms av Borgås nån gång då han sa att det var en bra intervju och på den vägen är det, säger han till Travronden.