20-miljonersvinnaren: ”De hotade mina barn”

Foto: Kanal 75
TRAV

20-miljonersvinnaren från V75 i söndags har valt att vara anonym.

Anledningen: senast han vann miljoner på trav blev hans barn hotade.

– Det är elaka blickar och avundsjuka, säger miljonvinnaren till Trav365.

När krutröken hade lagt sig efter söndagens V75-tävlingar på Rommetravet återstod bara ett system med alla sju rätt.

Systemet kostade 294 kronor att lämna in och belönades med drygt 20,5 miljoner kronor.

Mannen bakom en av de största vinsterna någonsin på trav i Sverige är i 70-årsåldern, berättade Trav365 i söndags då vi fick en exklusiv intervju med miljonvinnaren.

Mer än så har miljonvinnaren valt att inte gå ut med, han vill vara anonym.

Nu berättar han för Trav365 om anledningen till varför han vill vara anonym, hans tidigare miljonvinst på trav, dagarna efter den osannolika jättevinsten, och baksidan med att vinna stora pengar.

”Jag nekar till det”

– Det är klart att det har varit roliga dagar efter vinsten i söndags och det är klart jag är glad, men samtidigt har det varit väldigt jobbigt också, säger miljonvinnaren till Trav365.

Hur menar du då?

– Folk tjatar och folk ringer, varenda jävel ringer.

Men du har ju valt att vara anonym?

– Det hjälper inte, jag nekar till att det är jag som vunnit, men folk runt häromkring förstår att det är jag så de tjatar hela tiden, och det börjar bli jobbigt. Du vet den här avundsjukan som finns, det är elaka blickar och avundsjuka när man vinner så här mycket pengar, förra gången jag vann miljoner på trav så hotade de till och med mina barn.

Kan du utveckla det där?

– Jag vann tre miljoner kronor på trav för fyra år sedan, och det som hände efter det har gjort att jag nu vill vara anonym.

”Lärt mig min läxa”

Miljonvinnaren berättar för Trav365 att han är en man som har svårt att hålla i pengarna, hur han är generös och hur han gärna sätter sprätt på pengar.

– Jag gillar att leva livet, och det har jag gjort sedan jag var ung grabb. Jag är en generös man, och jag hatar de snåla människorna. Jag försöker bromsa mina barn för de är lite som mig, och jag säger åt dem att vara lite mer som deras mamma, skrattar miljonvinnaren och fortsätter:

– Trots att jag vann tre miljoner för fyra år sedan så hade jag skulder när jag blev ensam på V75 i söndags, jag är som sagt en man som inte kan hålla i pengarna och jag är generös och gillar att spela också.

Hur reagerar du nu då, när du vinner drygt 20 miljoner kronor. Slår du av lite på takten nu och lutar dig tillbaka, eller är det full gas som gäller?

– Jag har lärt mig min läxa, och jag har haft så dåligt samvete för att jag sprätt på pengar hit och dit. Nu kommer jag hålla i pengarna lite mer, och jag menar, 20 miljoner kronor. Det är enorma pengar och det går inte att göra sig av med det här. Jag kommer att hjälpa dem jag tycker om, för dem är jag rädda om, säger miljonvinnaren och fortsätter:

– Jag har blivit black så många gånger i mitt liv, men jag vet att det ordnar sig. Min fru säger till mig att det alltid ordnar sig, men jag vet att det till slut alltid kommer göra det, då jag är en bra människa så varför skulle det inte? Nu slipper jag också dem som lånade pengar av mig efter min senaste miljonvinst på trav, för de har ju inte betalat tillbaka. Jag är en man som har lite svårt för att säga nej.

Vad händer nu?

– Jag åker till Grekland nästa månad och stannar där till september, det ska bli jätteskönt.

ARTIKELN HANDLAR OM