”Är helt otroligt, det här slår allt”

Spelbutikens nya miljonsuccé på V75

Foto: Privat
Simon Wannes hos Grändens Spel och Tobak
TRAV

Det råder vinstkaos i Linköping just nu.

Anledningen: Grändens Spel och Tobak slog till på V75 i lördags igen och vann 1,5 miljoner kronor.

– Helt otroligt, det här slår allt, säger spelbutikens ägare Simon Wannes till Trav365.

Förra veckan skrev Trav365 om Simon Wannes och Grändens Spel och Tobak efter att spelbutiken i Linköping hade spelat in 4,5 miljoner kronor på V75.

Simon Wannes beskrev då stämningen i butiken som kaosartad, sedan kunderna strömmat in till butiken för att ta del av vinstpengarna.

Nu är det dags igen.

I lördags satte spelbutiken ”rubbet” på V75 och spelade in ytterligare 1,5 miljoner kronor.

De har nu spelat in sex miljoner kronor – på två veckor.

Nyckeln: Satte bägge spikarna

– Jag sa att det var kaos förra veckan, men det är ännu värre nu. Det här slår allt, säger Simon Wannes till Trav365 och fortsätter:

– Det här är riktigt, riktigt roligt och det är klackarna i taket här just nu, både hos kunderna och oss i personalen.

Simon Wannes fick på Trav365 förra veckan lämna tips till V75 och bjöd då på två spikar, spikarna som Simon lämnade ”klart” på var Caresse och Kalle Kalas som bägge vann.

– Det var extra kul så klart, och sedan sade jag också att vi skulle plocka med alla hästar i V75-7 och hoppas på smäll där, och det blev en liten halvskräll som gjorde att V75-utdelningen sköt en del i höjden.

”Ny storvinst direkt”

Hur reagerar era kunder, sex inspelade miljoner på två veckor?

– Det är galet, naturligtvis. Vinsten på 1,5 miljon från i lördags är det drygt 400 personer som är med och delar på, och det är så kul att kunna glädja så många människor. Både jag och kunderna trodde väl inte riktigt på att man kan vinna stort två lördagar i rad, det är inte så ofta det händer, säger Simon Wannes och fortsätter:

– Det här var det bästa som kunde hända, en ny storvinst direkt efter den andra. Det blir genast mycket surr och stim när man som i vårt fall spelar in 4,5 miljoner kronor, och att kunna följa upp det med en ny storvinst är fantastiskt.

Räknar kunderna med ny vinst på lördag?

– Haha ja, de tror vi är omöjliga nu. Men vi kommer nog ner på jorden snart, vi i butiken har varit med i 22 år så vi vet hur det funkar, men det är givetvis kul att det går så bra.

Butiken har uppmärksammats för sina storvinster den senaste tiden, och i veckan får de besök av spelbolaget ATG:s vinnarambassadör.

– Hans G Lindskog kommer hit med sitt tv-team, det ska bli fantastiskt roligt, säger Simon Wannes.

ARTIKELN HANDLAR OM

V75