”När går man från form till hög nivå?”

Foto: Kanal 75
Jörgen Westholm och Oskar J Andersson
TRAV

37 segrar sedan första april – dessutom har de vunnit travlopp i åtta av de nio senaste tävlingsdagarna.

Formen hos stall Jörgen Westholm är brännhet.

– När går man över från form till hög nivå?, säger Oskar J Andersson, försteman i stallet, till Trav365.

I fjol körde stallet in 9,4 miljoner kronor – det bästa resultatet för stallet på sju år.

”Formen” har fortsatt även under 2016, ja, den har till och med blivit bättre.

Hittills i år har stallet kört in 4,3 miljoner kronor och segerprocenten är så hög som 20 procent.

Stallet har tagit 37 segrar ”bara” sedan första april – och på de nio senaste tävlingsdagarna för stallet har åtta av dem slutat med seger.

Under onsdagskvällen avgörs V86 på huvudstadsbanan Solvalla och då jagar formstallet nya segrar.

”Höjt nivån hela tiden”

Oskar J Andersson, försteman i stallet, tar sig tid när Trav365 ringer. Chefen Jörgen Westholm är på möte med TR (Travtränarnas Riksförbund).

– Det har varit lätt att gå till jobbet för oss i stallet en längre tid, men nu är det enklare än någonsin, det kan man inte hymla om, säger Oskar J Andersson till Trav365.

Det känns lite ”larvigt” att fortsätta tjata om er stallform, med tanke på hur länge ni hållit den?

– Haha ja, vi i stallet sa faktiskt det också, när går man över från form till en hög nivå? Det är svårt att veta, säger Oskar J Andersson och fortsätter:

– Vi har höjt nivån hela tiden det senaste 1,5 året, förra året var det vårt bästa år på sju år sedan Super Lights stordagar, och hade vi haft en sådan fixstjärna i stallet i fjol hade det varit det bästa året någonsin. De sista tio veckorna har dock varit riktigt starka, och det känns som vi har hittat rätt på många bitar.

Kan du nämna några bitar?

– Foder är viktigt, personalen, alla ska trivas, och hela den biten funkar också. Sedan är det helt klart att hästarna är friska och starka, är hästarna friska tar de åt sig träning bättre och presterar då också bättre.

”Jörgen skäller på mig”

När man ”följer” stall Jörgen Westholm från sidan så känns det som om Jörgen Westholm lägger mycket kraft och energi på annat än bara träning, med allt från sin personal till hästägare. Kan det spela in?

– Det håller jag faktiskt med om, jag har jobbat hos Jörgen i 4,5 år nu och de pusselbitarna är väl som bäst just nu. Det är klart det kan hänga ihop. Samtidigt kan vi vända på det och säga att det funkar bättre när resultaten funkar bättre, men det känns som det går hand i hand. Det känns som det kan hänga ihop, och det är jätteviktigt med nöjda hästägare och personal, då gör alla ett bra jobb. När vi träffar rätt går det så här bra.

V86 på Solvalla i kväll med två hästar, kan det bli nya segrar?

– Ja, det kan det bli. Jörgen skäller lite på mig att jag inte vann med Dream Trotter på Bergsåker den andra juni, för hade jag vunnit med honom så hade vi haft nio raka tävlingsdagar med seger, skrattar Oskar.

”Första jänkarvagn”

Om vi börjar med 7 Feeka S.E. (V86-1), vad tror du där?

– Hon var fin vid seger senast, hon var fin även i loppet innan det men blev störd till galopp då. Hon hade en bra uppgift senast och jag körde fram i dödens och avgjorde därifrån, säger Oskar och fortsätter:

– Uppgiften i kväll, det är flera bra hästar med i loppet och det blir nog positioner som avgör, och där ser det lite taskigt ut för vår del med spår sju bakom startbilen. Men hon räcker i klassen.

Några ändringar?

– Hon tävlar med skor runt om nu, däremot blir det jänkarvagn i kväll, det har hon bara haft en gång tidigare och det var vid galopp näst senast, men det berodde inte på vagnen.

Kan Jörgen vinna med 3 Ninepoints Googoo (V86-8)?

– Han är bra för klassen och har fått några lopp i sig nu, och han har gått bra varje gång. Han har en bra häst innanför sig, och vi får se hur loppet blir kört. Han är mer stark som det känns och jag tycker han ska räknas som en av de tre bättre i loppet.

Några ändringar?

– Eventuellt blir det första gången med jänkarvagn, säger Oskar J Andersson.

ARTIKELN HANDLAR OM

V86

Solvalla