Travkusken: ”Jag känner mig mör”

Olyckskusken om händelsen i lunchloppet på Skellefteå – skadades och fördes till sjukhus

Foto: ALN
Kevin Porshage fick föras med ambulans till sjukhus men var vid gott mod efter händelsen. Nu planerar han att köra lopp igen i helgen.
TRAV

Travkusken Kevin Porshage var inblandad i en otäck olycka under torsdagen.

Han släpades efter sin häst rakt in i ett staket – men klarade sig utan allvarligare skador.

– Jag känner mig lite mör och är förmodligen rätt röd på ryggen, men jag klarade mig relativt helskinnad ifrån det hela, säger han till Allehanda.se.

Olyckan inträffade under torsdagens lunchtävlingar på Skellefteåtravet då Kevin körde hästen Kicking Viking.

Bilderna från loppet kan man se hur han kastas ur sulkyn och släpas efter hästen. Kicking Viking kastade sig över ett staket och med Kevin Porshage bakom sig.

Kevin fick föras med ambulans till sjukhus, men på torsdagskvällen kom rapporter från sjukhuset att det var förhållandevis bra med kusken.

– Jag känner mig lite mör och är förmodligen rätt röd på ryggen, men jag klarade mig relativt helskinnad ifrån det hela. Helst hade jag velat åka hem redan ikväll för att kunna jobba i morgon, säger han till Allehanda.se.

Avstängd och böter

Kevin fick dock stanna kvar på sjukhuset för observation eftersom man misstänkte hjärnskakning.

Domaren valde att stänga av Kevin i två veckor efter händelsen då de ansåg att han stört medtävlande. Dessutom får han 1 200 kronor i böter.

– Jag vill helst inte kommentera det beslutet förrän jag sett själva domarfilmen som de dömt utifrån, men även om jag inte delar bedömningen så är det ju ändå "domaren dömer" som gäller, säger han.

För tidningen berättar Kevin att han planerar att köra lopp igen redan i helgen då Umåker arrangerar tävlingar. (Avstängningen börjar gälla först den 23 juni.)

ARTIKELN HANDLAR OM

Olycka