”Man får nypa sig lite i armen”

Erik Adielsson vann storloppet Jämtlands Stora Pris med Call Me Keeper

1 av 3 | Foto: ALN
TRAV

Erik Adielsson vann storloppet Jämtlands Stora Pris tillsammans med Daniel Redéns Call Me Keeper.

Förstapriset: 700 000 kronor.

– Man får nypa sig lite i armen, sa segerkusken efter loppet.

V75 och midnattstrav från Östersund den här lördagskvällen.

Storloppet Jämtlands Stora Pris var huvudlöpningen och loppet, som gick som V75-6, avgjordes strax innan 22.30 på kvällen.

Det var toppkusken Erik Adielsson som fick ta emot publikens jubel efter loppet – detta sedan han vunnit tillsammans med Daniel Redéns sexårige hingst Call Me Keeper.

”Det tog ett tag”

Det var en tuff inledning på loppet då Daniel Redén med Västerbo HighFlyer och Jan Norberg med Ed You körde hårt om ledningen, 500 meter öppnades efter raska 1.07,7. Erik Adielsson hade i den tuffa öppningen hittat en position som fjärde häst i andraspår.

– Jag tror inte att han gör sig som bäst ute i spåren så jag ville komma fram så vi satt i ett andraspår, kommenterade Adielsson sin taktik efter loppet.

Men det skulle dröja innan han hittade ner i andraspår, när han vred på i tredjespår 1400 meter från mål fick han svar av Adrian Kolgjini bakom El Mago Pellini och Call Me Keeper fick vandra 500 meter i tredjespår innan han hittade ner utvändigt om ledande Västerbo HighFlyer.

– Det tog ett tag innan vi kom fram utvändigt ledaren, sa Adielsson.

”Inte mycket att klaga på”

Väl utvändigt om ledaren kopplade Call Me Keeper enkelt grepp på Västerbo HighFlyer och värste utmanaren skulle bli just Adrian Kolgjini och El Mago Pellini. El Mago Pellini och Adrian Kolgjini fick chansen 200 meter från mål och spurtade frenetiskt och det blev stenhårt i mål, men Call Me Keeper och Erik Adielsson höll undan med minsta möjliga marginal.

– Jag var inte säker på seger när vi fick i mål, jag var väl 90 procent säker men i sådana här storlopp vill man alltid höra resultatet, att det är klart, sa Erik Adielsson i vinnarcirkeln och fortsatte:

– Jag har inte mycket att klaga på för dagen, varken på eller utanför banan. Samtidigt får man nypa sig lite i armen att man får köra så här bra hästar. Jag hade en katastrofal dag på Solvalla i onsdags och jag var besviken efteråt, men det var inte så jag åkte hem och lipade, och jag är nöjd med livet utanför travet.

”Trist och tufft”

Tränaren Daniel Redén, som själv slutade sexa i loppet med Västerbo Highflyer, var också han i vinnarcirkeln.

– Det är stort det här, det är ett stort lopp att vinna, men jag var ju med själv i loppet så jag är lite andfådd nu, skrattade Redén och fortsatte:

– Kul att Call Me Keeper fick visa vilken häst han är, även hemma i Sverige. Han har ju dominerat sin kategori i Frankrike. Det blev fel för honom i Elitloppet på Solvalla, men nu fick han visa hur bra han är. Han är dock inte helt på topp ännu, han har inte acklimatiserat sig tillbaka till Sverige ännu, i Frankrike tror han att han är kung, här är han lite låg.

Den unge travtalangen Adrian Kolgjini, som slutade tvåa i loppet tillsammans med pappa Lutfi Kolgjini-tränade El Mago Pellini fick 325 000 kronor för sin andraplats, men var besviken efter loppet.

– Hästen gör ett enormt lopp, och det var lite synd att det gick så fort första varvet, det gjorde att det var tufft att komma fram utvändigt ledaren, annars hade jag svarat ut Call Me Keeper och Erik Adielsson. Vi fick sedan lucka en meter för sent, och det är inte kul att vara tvåa i ett storlopp, framför allt inte med den marginalen som det var i dag heller, det är tufft och trist, sa Adrian Kolgjini efter loppet.

Trea i loppet slutade Pasi Aikios Nimbus C.D. som avslutade starkt för Örjan Kihlström

Här kan du se loppet   

ARTIKELN HANDLAR OM