Wallenius-Kleberg: ”Det är fantastiskt”

Foto: Kanal75
TRAV

Nya lopp, högre prissumma i EM för ston och en fri betäckning med Maharajah.

Publiksuccén Jubileumspokalen blir ett samarbete med Wallenius-Kleberg-familjen.

– Det är fantastiskt, säger Margareta Wallenius-Kleberg.

Walleniusdagen, som tidigare år arrangerats på Solvalla i december, blir nu en del av Jubileumspokalen 17 augusti.

De lopp som nu tar plats på Jubileumspokalsdagen är Big Noon-pokalen och Wallenius cup. Big Noon-pokalen är ett lopp över 1640 meter för tre- och fyraåriga hästar, där de äldre startar med 20 meters tillägg och Wallenius Cup är ett bilstartslopp över 1640 meter för treåriga ston.

Ytterligare stjärnglans

– Efter Elitloppshelgen är det här vår största travdag och att utveckla den ytterligare tillsammans med familjen Wallenius känns verkligen stimulerande. Dessa två fina unghästlopp kommer ge ytterligare stjärnglans till Jubileumspokalsdagen, säger Solvallas sportchef Markus Myron i ett pressmeddelande.

”Arrangemang att längta till”

Därutöver hjälper Wallenius-Kleberg-familjen till med att höja förstapriset i EM för ston.

Från 650 000 kronor till 800 000 kronor.

Loppet kommer att döpas till Prix Maharajah och familjen Wallenius kommer via Menhammar Stuteri att skänka en fri betäckning nästkommande år med sin succéhingst Maharajah till segrande stos ägare.

– Jag hoppas att vi får vara med att skapa en ny stor travdag för sensommaren, nästan i klass med vårens Elitlopp. I vart fall ett nytt travarrangemang att längta till, kommenterar Margareta Wallenius-Kleberg och fortsätter:

ARTIKELN HANDLAR OM