”Alla tre ska ha bra vinstchans”

Foto: Kanal 75
Venkatesh blir favorit på V86 i kväll – Pasi Aikio tror på sin häst
TRAV

Pasi Aikio spelar en av huvudrollerna under onsdagens V86-tävlingar i Vaggeryd.

Proffstränaren från Ekerö har tre betrodda hästar inom spelformen.

– Jag tycker att alla tre har bra vinstchans, säger han till Trav365.

Pasi Aikio lastar hästbussen och tar sig de knappa 35 milen från Ekerö till Vaggeryd under onsdagen.

På V86-spelet har han tre hästar till start – där alla tre får förtroende från spelarna.

Pasi Aikio, som tog över tränarrörelsen från Stefan Hultman när denne insjuknade, börjar få fart på ”grejerna”.

Stallet passerade i lördags en miljon kronor i inkörda prispengar hittills i år.

”Haft otur”

– Jag tycker att hästarna varit fina en längre tid, men vi har haft lite stolpe ut i vissa lopp. Det krävs att man har lite tur i loppen, och det tycker jag inte riktigt vi haft. Hästarna har gått bra länge nu, säger Pasi Aikio till Trav365.

Under onsdagen i Vaggeryd kan nya segrar till stallet komma, i varje fall om man ska tro spelarna som streckar Pasi Aikios hästar och Pasi Aikio själv.

– Jag tycker att alla mina tre hästar på V86-spelet i kväll är bra segerchanser, jag tycker det ser bra ut för alla tre. Jag har ingen större känsla för någon dem emellan, utan jag känner och tror lika mycket på alla tre.

”Kom inte upp i nivå”

Först ut i Pasi Aikios trio är 4 Cayenne Ovel (V86-2).

– Hon kom inte upp i sin nivå i förra loppet, vi har kollat upp henne efter det utan att vi har hittat några fel på henne. Vi försöker igen och hoppas att hon tävlar som hon ska, och allting känns i varje fall bra här hemma.

Hur ser du på hennes uppgift?

– Det är några bra emot, men hon är så pass bra i grunden så hon ska ha bra vinstchans om hon tävlar som hon ska, men givetvis sätter jag ett litet frågetecken med tanke på insatsen senast och att vi inte hittat några fel på henne, säger Pasi Aikio och lägger till:

– Hon kommer att tävla med helstängt huvudlag för första gången i år i kväll.

Intressant nyförvärv

Sedan är det dags för Pasi Aikio att presentera ett nyförvärv, 5 Trecciadoro Rex (V86-5) gör första starten i Aikios regi.

– Hon gör en intressant debut för oss, det är en fin och rejäl häst på alla sätt och vis, och hon är i riktigt bra form. Hon har gått bra i årets starter så vi fortsätter starta på den form som hon har, och hon har bara jobbat lugnt här hemma sedan hon kom hit och jag tycker hon känns fin.

Vad tror du om henne?

– Jag tror hon kommer göra ett bra lopp, och jag tror hon ska ha hygglig vinstchans direkt.

”Vrickade sig i hagen”

Sist men absolut inte minst i Aikios trio är 6 Venkatesh (V86-6), som gör lill-comeback då han inte startat sedan mitten på april.

– Det har varit en ofrivillig paus, han vrickade sig i hagen efter senast och fick därför stå över lite. Han jobbar nu på normalt här hemma och känns fin, och nu är det dags igen.

Vad tror du om uppgiften för honom?

– Han brukar tävla bra direkt efter uppehåll och jag tror han gör så även i kväll, formen ska vara rätt hyffsad i varje fall. Tävlar han som han ska och är lugn och fin så brukar han vara med i matchen, och det ska han givetvis vara här också.

På lördag startar Pasi Aikio 4 Nimbus C.D. (V75-7) i storloppet Norrbottens Stora Pris, sexåringen som missade Elitloppet med en ”nos”.

– Jag tar inte så hårt på att han missade Elitloppet, han är ändå så pass ny i klassen bland de bättre och han har inte tävlat så mycket mot de bästa, så det tog jag inte så hårt på. Däremot var det surt att han förlorade loppet, det tog mer. Vi jobbar för att han ska vinna på lördag, och jag måste tro på min häst, säger Pasi Aikio.

ARTIKELN HANDLAR OM