Malin: ”Hörde hur det knakade till...”

Foto: Privat
En bruten hand stoppade inte lärlingen Malin Holmberg från att tävla vid premiären av tävlingarna på Bro Park i söndags.
TRAV

Galopplärlingen Malin Holmberg bröt handleden under galopptävlingarna på Bro Park.

Men trots det forsatte hon – och red två lopp med skadad hand.

–  Jag har ganska hög smärtgräns, säger hon.

Foto: Svensk Galopp
Malin Holmberg vid ett tidigare lopp.

Tävlingarna på Bro Park i söndags fick ett tråkigt slut för galopplärlingen Malin Holmberg.

Strax innan ett av loppen bröt hon handleden – men trots det forsatte hon tävlingsdagen och red ytterligare två lopp med skadad hand.

– Jag bröt handen i mars, men så bröt jag upp samma ställe i söndags. Tränaren skulle hjälpa mig upp på hästen men när han lyfte så fick jag för mycket tyngd och tryck på handen. Jag hörde hur det knakade till, berättar hon.

Gjorde det inte ont?

– Det gjorde jätteont. Men under loppets gång kändes det inte när adrenalinet kör igång. Man blir så fokuserad på det man ska göra så jag kände inte av det under loppet. När man stannade och hoppade av hästen kom smärtan tillbaka. Jag ville så gärna rida klart dagen och få vara med. Jag kände att jag kör ändå, säger hon.

Nu har hon gipsat handen och väntar på besked från läkare om hon kommer behöva operera eller inte

– Hur länge jag blir borta från tävlandet är osäkert. Sist var jag i sadeln och tävlade efter fyra veckor men nu kanske jag ska ta det lite försiktigare så det får läka helt och hållet. Antagligen var det inte helt hundra eftersom det var skört.

– Det är tråkigt eftersom det går bra för mig. I morgon hade jag fem ritter, så det är tråkigt att behöva lämna bort dem till någon annan och inte kunna vara med. Men jag får bita ihop och försöka komma tillbaka bättre och starkare, säger hon.