Varnar för skrällen: ”Känns intressant”

Pontus kombinerar juridikstudier med att dra in stora belopp på trav – se V86-tipsen här

Foto: Lennart Persson/ingvarssonopersson.se
Succéduon Mathias Blomquist och Pontus Chorell.
TRAV

21-årige Pontus Chorell kombinerar juridik-studier med att spela in storvinster på trav.

I helgen drog han och kompanjonen Mathias Blomquist in mest pengar i hela Sverige; 482 000 kronor på V75.

I kväll jagar de V86-miljonerna på Åmål.

De två spelexperterna Pontus Chorell och Mathias Blomquist har gjort succé på spelet de senaste månaderna.

I mars i år drog de igång med att sälja V75-andelar på sajten vinnatillsammans.se och sedan dess har de dragit in miljonbelopp på trav. Dessutom skriver de om sina tankar och tips på Ingvarssonopersson.se.

Senast i helgen slog succéduon till på V75 då drog de in 482 000 kronor på spelformen – pengar som 239 spelare delar på.

Vinsten var den största i landet den V75-omgången.

De två killarna lärde känna varandra tack vare deras pappor som även de är travfrälsta och drog igång Travfakta.

Vad säger de om era framgångar, de måste vara stolta?

– De tycker det är kul. Ja, jag hoppas att de är stolta. Det är kul att det börjat bra för oss, sedan vet man att det kommer sämre tider, säger Pontus.

Pluggar och vinner på trav

För Pontus är det inte bara trav som gäller. Samtidigt som han hjälper andra att vinna på hästar studerar han juridik.

– Jag pluggar heltid på juridik-linjen i Örebro. Det är 4,5 års studier och jag har läst tre år. Jag har det här med trav och spel på sidan, men samtidigt tar det mycket tid. Travet tar kanske upp för mycket tid. Sedan är travet upp och ner, vissa gånger går det bättre och andra gånger sämre, menar han.

Vad säger dina vänner om att du håller på med travspel?

– Jag har varit spelgalen hela tiden. De vet att jag håller på med det här. De flesta av mina vänner är inte travintresserade. För dagens ungdomar är det fotboll som gäller.

I kväll är det ny chans för Pontus och Mathias att vinna storvinsten när V86-spelet gästar Åmål. Det är jackpott och åtta miljoner kronor i potten för den som prickar in åtta rätt.

Här intill hittar du Pontus och Mattes tankar och tips till omgången.

FAKTA

Tipsen till jackpott-omgången

Bästa spiken:

– I V86-3, 10 Steinfaks i kallblodsloppet. Är riktigt bra. Vann överlägset näst senast och var ute bland kulltoppar senast och galopperade i slutstriden. Bäst fart, han borde vinna.

Varnar för:

– V86-4, 11 Lottie Palema gjorde debut för Robert Bergh i ett lärlingslopp senast. Hästen gjorde ett bra lopp och nu är det Robert Bergh som hoppar upp i sulkyn. Det känns intressant och hästen är inte sämre än någon annan.

( I skrivande stund är Lottie Palema streckad på sex procent)

Övriga tips

– I V86-5 har vi ett bra lås, 1 Pampalo och 3 Please Mr Please. 1 Pampalo borde sitta i spets med Goop. 3 Please Mr Please borde kunna vinna, den har bra fart och Veijo har trollat med sämre hästar tidigare.

- I V86-6 är 1 Amaru Boko ett bra lås tillsammans med 5 I Saw You. Amaru Boko är storfavorit men det finns risk att han blir över. Då borde det vara I Saw You som tar tät och då borde han leda länge.

ARTIKELN HANDLAR OM