Strömbergs ”tröst” – kan vinna 100 000

Expertkommentators häst favorit på V75

1 av 2 | Foto: Bildbyrån
Glenn Strömberg
TRAV

Glenn Strömberg, 56, är just nu i Frankrike för att kommentera EM i fotboll.

Under onsdagen åkte Sverige ur turneringen – till expertkommentatorns stora besvikelse.

På söndag kan dock Glenn få lite ”plåster på såren” – då hans häst Tudor Kronos startar på V75 med 100 000 kronor i förstapris.

– Det är en häst som har imponerat, säger Preben Sövik, som jobbar i Robert Berghs stall, till Trav365.

Den tidigare fotbollsspelaren och den nu mera uppskattade expertkommentatorn i tv, Glenn Strömberg, befinner sig i Frankrike på jobb.

Strömberg kommenterar det pågående EM-slutspelet i Sveriges Television.

Under onsdagen förlorade det svenska fotbollslandslaget med 1-0 mot Belgien och fick därmed respass ur turneringen – till Glenn Strömbergs besvikelse.

På söndag kan han få lite ”plåster på såren” då Glenn Strömbergs häst Tudor Kronos blir klar favorit på V75.

Förstapriset i loppet: 100 000 kronor.

”Fin utveckling”

– Det är en häst som har imponerat i de senaste starterna och allting känns bra med honom inför söndagens uppgift, säger Preben Sövik i Robert Berghs stall till Trav365 och fortsätter:

– Jag tycker det är fin utveckling i hästen och jag tycker att han har utvecklats på det sätt som han bör göra. Nu är det lite mer upp till bevis för honom med lite bättre hästar emot och V75, men det känns som han är mogen för det.

”Håller sig på avstånd”

Tudor Kronos startar i den andra V75-avdelningen, från innerspår i volt med tränaren Robert Bergh i sulkyn.

– Jag tycker att han ska vara favorit i loppet, det ska han vara. Samtidigt såg jag att han var spelad till runt 68 procent, och det är kanske lite högt tycker jag. Han är inte så rutinerad ännu och mycket kan hända, och han har ju inte så många riktiga lopp i sig ännu.

Gör ni några justeringar på Tudor Kronos till söndag?

– Nej, inte vad vi bestämt i dagsläget i varje fall, det blir som tidigare. Resan till Kalmar oroar vi oss inte för, han vann ju där för tre starter sedan och det är bara en resväg på 4,5 timme. Han får gå ut lite på morgonen och sedan åker vi.

Hur är Glenn Strömberg som hästägare?

– Han håller sig för det mesta på avstånd, han ser när hästarna startar och tycker det är roligt när det går bra.

Bra, det kan det göra på söndag för Glenn Strömbergs talang. Det är inte bara spelarna som har stort förtroende för honom, tränaren Robert Bergh intervjuades i TV12 under onsdagens V86-sändning och tyckte då att Tudor Kronos var han bästa segerchans på V75.

ARTIKELN HANDLAR OM

V75