”Bara konstatera, vi får inte hit honom”

Foto: Kanal 75
Jägersros sportchef Mats Ahlkvist har gjort vad han kan för att få franske superstjärnan Bold Eagle till Hugo Åbergs Memorial
TRAV

Bold Eagle hade ny uppvisning i Frankrike i helgen.

Men någon start i Sverige lär det inte bli i sommar.

– Vi har försökt, men det är bara att konstatera att vi inte får hit honom, säger Mats Ahlkvist, sportchef på Jägersro, till Trav365.

Den franske superstjärnan Bold Eagle vann miljonloppet Prix Rene Balliere i helgen och hade ny uppvisning.

Många travfans drömmer fortfarande om att få se fenomenhästen tävla i Sverige i sommar – men så lär inte bli fallet.

Mats Ahlkvist, sportchef på Jägersro, berättar att de försökt få hit hästen till storloppet Hugo Åbergs Memorial 27 juli – men utan att lyckas.

”Det blir Frankrike”

– Vi har givetvis kollat kring Bold Eagle, och försökt, men de är ganska klara med att det blir Frankrike i sommar, säger Mats Ahlkvist till Trav365 och fortsätter:

– Det är bara att konstatera att Bold Eagle får vi inte.

Men även utan den franske superstjärnan ser storloppet på Jägersro ut att bli något alldeles extra. I skrivande stund är Papagayo E., Spartan Kronos och Un mec d´Heripre klara för loppet.

– Utöver dessa tre hästar så får ju vinnaren av Årjängs Stora Sprinterlopp den 16 juli en plats till Hugo Åbergs Memorial, så med den är fyra av tio platser tagna, säger Mats Ahlkvist.

”Nuncio vill alla ha”

Krokarna för de övriga platserna har lagts ut, både här och där.

– Lutfi Kolgjini och Mosaique Face ligger givetvis bra till, självklart är det intressant med hemmahästar, och i det fallet gäller det väl bara att vi inte gjort det klart officiellt ännu. Men han ligger bra till, säger Mats Ahlkvist och fortsätter:

– Sedan ligger sådana hästar som Propulsion och Nuncio givetvis också bra till. Propulsion är jag jätteintresserad av och Nuncio vill alla ha, så det är klart att han är välkommen om han vill.

Hur går dialogen med tränarna till hästarna där, Daniel Redén och Stefan Melander?

– Den är bra, de vet om att de får vara med om de vill, och det är klart det är två önskehästar.

När kan vi vänta oss nästa inbjudan?

– Jag har många krokar ute, men det dröjer nog ett par dagar ytterligare innan vi gör klart med nästa häst.

”De är intressanta”

Hugo Åbergs Memorial avgörs tisdagen den 27 juli på Jägersro över distansen 1 609 meter autostart, och en miljon kronor väntar vinnaren.

– Det finns så många bra hästar i år så jag har medvetet varit försiktig med att göra det officiellt, för det finns många bra hästar.

Förutom dem du redan nämnt, vilka sneglar du på?

– Fabrice Souloy har många bra hästar och det är inte omöjligt att han vill komma hit med någon ytterligare, en sådan som Your Highness känns jätteintressant, Hans R Strömbergs On Track Piraten som vann så sent som i helgen likaså, säger Mats Ahlkvist och avslutar:

– Sedan är det ju så att vi inte vill göra klart med för många hästar för tidigt heller, för tanken är ju att Årjängs Stora Sprinterlopp ska bli så bra som möjligt också, det är lite det som är grejen, att det ska vara spännande med de som inte blivit inbjudna och tar sin chans i Årjäng.

ARTIKELN HANDLAR OM