Stjärnskötaren biten – fick föras till sjukhus

Dramat innan V64-loppet: ”Blev lite laddad”

1 av 3 | Foto: ATG PLAY
Admir "Adde" Zukanovic
TRAV

Måndagens V64-start för stjärnhästen Solvato blev dramatisk.

Strax innan loppet blev hästens skötare, Cecilia Olsson, biten och fick föras till sjukhus.

–  Hon blev biten under tiden då hon skulle sela ut honom. Solvato blev lite laddad, säger tränaren Admir "Adde" Zukanovic i Vinnare V64.

Stall Dencos stjärnhäst Solvato startade som stor favorit vid måndagens V64-tävlingar på Halmstad. Trots ett hårt tempo i loppet sprintade Solvato undan till en säker seger för kusken Stefan Söderkvist.

Men uppladdningen inför loppet var inte den bästa för Solvato och kretsen kring hästen. Innan starten blev skötaren Cecilia Olsson så illa biten att hon fick föras till sjukhus för vård.

– Hon blev biten under tiden då hon skulle sela ut honom. Han blev lite laddad. Jag har precis pratat med henne och hon såg loppet på sjukhuset och hon är vid gott mod Cecilia. Vi håller tummarna att hon är tillbaka så fort som möjligt, berättar tränaren Admir "Adde" Zukanovic i Vinnare V64.

”Han är tillbaka i full form”

Tränaren var mycket nöjd med Solvatos prestation och berättade i Vinnare V64 om planerna framöver.

– Det var kul att se honom och att han är tillbaka i full form. Vi har lite att välja på. Det finns två lopp på Halmstad nästa vecka och så har vi långloppet som han vann för två år sedan på Axevalla. Det finns lite att välja på. Vi får åka hem och kolla så att hästen mår bra och att skötaren mår bra. Så får vi fundera.

Se VINNARE V64 här. (länk till ATG Play)