Solvalla satsar 3 milj på sina restauranger

Foto: Kanal 75
Solvalla
TRAV

Här är Solvallas nya satsning på banans restauranger.

De ska lägga tre miljoner på att bygga om festvåningen och bistron.

Lokalerna kommer stängas under sommaren – och öppnas i samband Jubileumspokalen den 17 augusti.

Foto: Solvalla
Morgan Lydebring, restaurangchef på Solvalla

Solvalla satsar stort på sina restauranger. Sedan tidigare är det klart att Stockholms Travsällskap tar över driften av restaurangerna på Solvalla från den tidigare externa restauratören.

Nu berättar banan att de även kommer satsa tre miljoner kronor på att fräscha upp restauranglokalerna.

Det är festvåningen och bistron som kommer byggas om. Lokalerna kommer att vara stängda under sommaren och öppnar igen i samband med Jubileumspokalen den 17 augusti. Då kommer det bland annat att finnas en kombinerad reception och bar i festvåningen samt ett nytt kök och en ombyggd serveringsdel i bistron.

Nya menyer

Under sommaren kommer det även bli nya menyer för Kongressen och Bistron. Kongressen ska vara en finare à la carte-matsal, medan Bistron ska servera god och klassisk bistromat. Luncher kommer inte längre att serveras i Kongressen.

– Fördelen med att servera lunch i Bistron är att vi tillagar maten i direkt anslutning till matsalen, vilket möjliggör en större variation av rätter och en högre kvalitet, säger Morgan Lydebring, restaurangchef på Solvalla i ett pressutskick.

”Viktigt att lyssna”

Enligt tidigare undersökningar har det funnits ett missnöje bland gästerna när det gäller utbudet och kvaliteten på maten.

– För oss är det viktigt att lyssna på våra gäster. När restaurangerna nu drivs i egen regi kommer det att gå mycket snabbare för oss att genomföra eventuella förändringar utifrån besökarnas synpunkter, säger Morgan Lydebring.

ARTIKELN HANDLAR OM

Solvalla