Upptäckte missen – vann 400 000 kr

Tog två dygn innan 68-åringen insåg felskrivningen

Foto: KANAL75
Björn Goop och Next To None Sib var etta på 68-åringens spelkupong.
TRAV

Enligt lokaltidningen hade han bara prickat in sex av sju hästar.

Dagen därpå upptäckte han felet – och förstod att han hade vunnit nästan 400 000 kronor.

– Jag och hustrun öppnade en flaska champagne i går kväll. Längre har vi inte kommit i firandet, säger den anonyme vinnaren.

ATG:s nya spelform Top 7 går ut på att pricka in de sju främst placerade hästarna i ett lopp, i rätt ordningsföljd. I lördagens premiäromgång lyckades tre spelare lösa uppgiften och för det belönades de med cirka 400 000 kronor vardera. Men för en av vinnarna dröjde det ända till måndagen innan han förstod att storvinsten var bärgad.

– Jag hade inte möjlighet att se allt på tv i lördags för jag var borta när loppen gick, men i söndags kollade jag i lokaltidningen och då insåg jag att jag borde ha haft sex rätt. Det trodde jag hela söndagen men jag var ändå tveksam eftersom det stod att ingen hade sex rätt, berättar den 68-årige vinnaren och fortsätter.

– De hade skrivit fel på sista hästen i tidningen, nummer sju i stället för elva. Det gick upp för mig i går morse när jag var på jobbet och loggade in på ATG.se och rättade bongen.

Valde hästarna själv

Plötsligt hade en insats på 24 kronor förvandlats till nästan 400 000 kronor. Och att spelet över huvud taget lämnades in var en tillfällighet.

– Jag var på min stammisaffär Havannamagasinet som har legat i Nora sedan urminnes tider och egentligen skulle jag bara göra stryktips. Men jag brukar spela på trav också, mest Harry Boy, och när jag fick se Top 7-kupongen så tänkte jag att jag kör så får vi se vad som händer, berättar vinnaren, som valde ut samtliga hästar själv.

– Jag var ganska säker på att Björn Goop skulle ta ledningen och vinna, resten fyllde jag i mer på känsla. Att de sedan kom in i precis den ordningen är ju helt osannolikt och jag skulle inte vilja kalla det skicklighet utan otrolig tur.

Hur har du firat vinsten?

– Jag och hustrun öppnade en flaska champagne i går kväll. Längre har vi inte kommit i firandet. Men vi får ta en finare middag längre fram.

Vad ska du göra för pengarna?

– Resa ska vi göra. Det har vi gjort rätt mycket men vi har aldrig varit i New York. Dit skulle det vara kul att åka.

Kommer du att spela Top 7 på lördag igen?

– Ja, det kommer jag att göra. Jag tror inte att jag lyckas göra om det här men det är ju utdelning för två rätt också.

Ola Johansson/Kanal75