”Jag gör det inte så märkvärdigt”

Veteranen Peter Unitersteiner inför söndagens Breeders'-finaler Bästa segerchansen

1 av 2 | Foto: KANAL75
TRAV

Peter Untersteiner kan köra in miljoner på söndag.

Hur han laddar inför Breeders' Crown-finalerna? Precis som vilket lopp som helst.

– Jag blir inte överladdad och kör samma rutiner som vanligt, säger veteranen till Trav365.

Det är stor travfest på Sundbyholmstravet i helgen. På lördag är det ordinarie V75, med bland annat Prix d'Amérique-aktuelle Propulsion i V75-5 och kryddat med 65 miljoner i jackpott till en ensam vinnare.

På söndag är det final för de tre- och fyraåriga hästarna i Breeders' Crown, med fyra finaler inom V75-spelet.

Veteranen Peter Untersteiner, 55, har två egentränade hästar med, 11 Going Diablo i finalen för ston (V75-4) och 5 Isor Håleryd (V75-6) i finalen för hingstar/valacker. Dessutom kör han sonen Johan Untersteiners 5 Xperia Knick (V75-2) i stonas treåringsfinal.

Dubbla prispengar

Prischecken i respektive lopp är 800 000 kronor, men samtliga tre hästar är premiechansade vilket innebär dubbla prispengar och 4,8 miljoner kronor om samtliga skulle skrälla och vinna.

– Det skulle sitta fint, säger han och skrattar.

På senare år har Peter Untersteiner fått upp vanan att köra storlopp. Det är någonting som hjälper honom inför söndagens storlopp.

– Det känner jag är ett stort plus. Jag gör det inte så märkvärdigt och blir inte överladdad. Jag kör samma rutiner som vanligt.

– Jag gör inget annorlunda eller speciellt med hästarna och blir inte överambitiös i träningen. Det är det som givit bäst resultat tidigare för mitt stall.

”Han är tuff”

Bästa segerchansen för Peter, enligt honom själv, är Isor Håleryd. En häst som fick en tuff semifinal.

– Det blev ett jättetufft lopp, men peppar, peppar, så känns han riktigt bra. Han har potentialen att vinna av egen kraft. Av det han har visat hittills så är det en riktigt bra häst.

Vad kommer krävas för ett bra resultat?

– Vettig position och bra för dagen. Han är tuff men det är flera bra emot.

Hur känns formen efter semifinalen med Going Diablo i V75-4?

– Hon var lite tam i försöket och var inte max förberedd på grund av lite småskavanker. Allt tyder på att hon ska vara bättre på söndag. Hon slutade fyra i Stochampionatet och det skulle vara kanon om hon hamnar där igen.

ARTIKELN HANDLAR OM