”Duellen blir något extra”

Foto: Sportbladet
Patrik Fernlunds krönika inför Extra V75 på Eskilstuna på söndag
TRAV

Först kommer Caddie Lisieux och Darling Mearas.

Sedan kommer… ingenting.

Duellen på söndag mellan två tuffa brudar kan bli något alldeles extra.

På söndag är det Breeders’ Crown-finaler i Eskilstuna på Sundbyholms travbana och personligen lockar duellen mellan Caddie Lisieux och Darling Mearas mest. Den sistnämnda vann årets stora slag, Oaks, och startar som favorit. Men låter Roger Walmanns häst bli i att galoppera så blir det en sällan skådad match och jag ser framför mig när de två superstona lämnar de andra konkurrenterna med 600 meter kvar till mål. De är helt överlägsna.

Vem som vinner? Jag har svårt att se någon häst slå Darling Mearas utvändigt. Om det skulle ske är jag den förste att gratulera – men jag spikar Stefan Perssons löfte i V75-2.

Övriga V75-lopp:

V75-1: Broadway Appolo har en bra uppgift, men helt säker på att han är så kaxig över distansen är jag inte och därför garderar jag. Fighting Bax var enormt bra näst senast, och är han lika bra igen får konkurrenterna se upp.

V75-3: Nancy America är en häst som Flemming Jensen älskar – och det förstår jag. Tio segrar på 18 starter säger allt, och senast lekte hon med i stort sett samma motstånd.

Tror Erik Adielsson kör offensivt direkt och frågan är om någon kusk vågar svara segermaskinen? Hon vinner nog även från utvändigt om ledaren och jag spikar.

V75-4: Galactica är en personlig favorit, som hjärtat klappar för, men spelmässigt känns Treasure Kronos väldigt aktuell.

Comebacken senast var fantastisk, där hon i leran på Solvalla avslutade i 1.10-tempo vilket var osannolikt bra. Om hon är lite, lite bättre med loppet i kroppen önskar jag konkurrenterna lycka till. Omgångens intressantaste drag.

Finns mycket temperament

V75-5: Svårt lopp där Urchin är min förstahäst efter hans mycket snabba avslutning senast. Svante Båth är försiktig med den här killen, då det finns temperament och lyckas han hålla nerverna i styr tror jag att han har bra chans. Men hästar som Stepping Spaceboy, Paul the Apostle och Perfect Dynamite leker man inte med i sömnen.

V75-6: Lyckas Örjan Kihlström nå ledningen med Tobin Kronos så vinner han. Den hästen är extremt gynnad av att springa på innerspår, och han är given att tippa, men hur bra gick inte Isor Håleryd efter galoppen senast? Det var en vansinnig insats – och ett måste på lappen.

V75-7: Här finns E3-vinnaren Policy of Truth och Kriterievinnaren Deimos Racing. Vad jag gör? Jag tror på Grant Boko. Det kan tyckas korkat, men jag tror att han tar ledningen och i den positionen säljer han sig väldigt dyrt. Reijo Liljendahls häst är tuff – och jag skriker spets och slut!
Patrik Fernlunds V75–system

V75-1: 2–4–12–11–8 (res 10–1)

V75-2: 3 Darling Mearas (res 2–9)

V75-3: 8 Nancy America (res 5–15)

V75-4: 4–2–3–1 (res 12–9)

V75-5: 5–1–3–7–12–9 (res 4–2)

V75-6: 1–5–6–2 (res 9–4)

V75-7: 1–2–6–3 (res 10–9)

1 920 rader/960 kronor

ARTIKELN HANDLAR OM