– Jag tror han blir ostoppbar

Foto: ALN
Propulsion och Örjan Kihlström
TRAV

Propulsion spelades till V75-omgångens störste favorit – i sin uppladdning mot sitt äventyr i Frankrike.

Stjärnhästen hade inga som helst problem att vinna Gulddivisionen, tillika V75-5.

– Det ser spännande ut, sa tränaren Daniel Redén i TV12 efter loppet.

Solvallatränaren Daniel Redéns femårige Propulsion gick under lördagen ut i Gulddivisionen på V75 från Eskilstuna.

Han gjorde det som uppladdning inför en trolig vinter i Frankrike.

Propulsion spelades till V75-omgångens störste favorit med toppkusken Örjan Kihlström i sulkyn – och gjorde ingen besviken.

”Ostoppbar”

Propulsion och Örjan Kihlström hamnade en bit ner i andraspår, 1300 meter från mål avancerade Örjan Kihlström fram Propulsion via tredjespår och några hundra meter senare satt ekipaget i ledningen. Sedan blev segern mycket enkel.

– Det såg bra ut när han passerade här, och det blev ett bra lopp för honom, han fick sträcka ut lite för det gick fort till slut, sa hästens tränare Daniel Redén i TV12 efter loppet och fortsatte:

– Vi får kolla upp honom efter det här loppet så allting är tipp topp och sedan ska han ner till Frankrike och starta den 20 november. Han har tränats väldigt tufft inför det här så han ska ju gå framåt med det här loppet, och det ser spännande ut.

Även om Propulsion inte behövde förta sig för att vinna lördagens V75-lopp och segertiden ”bara” stannade på 1.13,2 över distansen 2 140 meter autostart så var intrycket på honom mycket bra.

– Med hans utveckling kommer han bli ännu bättre, jag trodde inte att han skulle vara så här bra redan i år. Jag tror han har en bit kvar på sin utvecklingskurva, och det är en otroligt spännande häst för framtiden. Vi känner vad som finns i honom och jag tror han kan bli ostoppbar nästa år, sa Daniel Redén.

Segern var värd 150 000 kronor

Här kan du se loppet

FAKTA

Så gick det på V75:

V75-1: 7 Victor A.U.
V75-2: 6 Mellby Caddy
V75-3: 6 Charming Soldier
V75-4: 5 Sambuco
V75-5: 4 Propulsion
V75-6: 2 Shelby Glide
V75-7: 6 Usain Henna
7 rätt: 85 165 kronor
6 rätt: 429 kronor
5 rätt: 44 kronor