Satte ”idiotraden” – vann 879 000 kr

Laila, 70, fick in häftiga kupongen – efter panikspel: ”Började gråta lite”

1 av 2 | Foto: KANAL75
Laila, 70, från Roslagen satte sin ”idiotrad” på V75 efter att ha spikat Grant Boko i sista V75-avdelningen. Här firar tränaren Reijo Liljendahl segern tillsammans med hästen och kusken Ulf Ohlsson.
TRAV

Det var bara några få minuter kvar till spelstopp på V75 – då slog Laila, 70, ihop en ”idiotrad”.

Tipset hon gjorde i panik gav nästan 900 000 kronor.

– Jag har inte riktigt hunnit ta in det än, säger hon till Trav365.

Varje V75-omgång sitter Laila, 70, från Roslagen klistrad framför tv:n när det vankas V75.

I söndags, när det var Breeders' Crown-finaler på Sundbyholmstravet i Eskilstuna, var inget undantag.

Dock hade hon missat att lämna in sitt spel.

I all hast, med bara sju minuter kvar till spelstopp slog hon ihop ett system för 32 kronor.

– Jag hade två hästar i varje lopp, förutom i sista avdelningen. Det kom ett par bekanta på besök, jag blev så stressad att jag inte skulle hinna med att lämna in innan spelstopp att jag bara hann med en häst i sista avdelningen, säger Laila till Trav365 och fortsätter:

– Det var på impuls och det blev en högst slumpartad rad. Jag tänkte inte alls. Av ren princip så spikar jag aldrig i sista loppet, men nu blev det så eftersom jag blev så stressad, ha ha.

”Bara skrek”

I sista avdelningen blev det en spik på loppets andrahandsfavorit 1 Grant Boko med Ulf Ohlsson i sulkyn. Och det blev dramatiskt värre, när hon följde sista loppet. En stund innan startbilen skulle släppa iväg hästarna galopperade Lailas spik och sju rätt såg avlägset ut för henne, som spelade tillsammans med sin man Mats, 57.

– Jag hade knäppta händer under hela loppet och vågade knappt titta. När hästen började galoppera så blev man orolig och tänkte att det inte kommer hålla.

Ulf Ohlsson, som är en favoritkusk för Laila, fick Grant Boko i trav och kunde passera mållinjen som etta. Det gav Laila och hennes man sju rätt och 879 288 kronor.

– Jag bara skrek: ”Uffe”! och började gråta lite när det gick in. När resultatet redovisades på tv:n kunde jag inte fatta siffrorna, jag hade problem med decimalerna, säger hon och skrattar och passar på att skicka ett tack till Ulf Ohlsson.

– Han är kompetent som kusk och har bra hästar, jag är ganska förtjust i hans sätt att köra. Dock så hade jag ingen koll alls på Grant Boko utan gick bara på att det var Ulf som körde.

”Han är imponerad”

Hur firade du och din man vinsten?

– Vi har haft en flaska rosa champagne ståendes i över ett års tid. Nu öppnade vi den och sa till varandra att vi var värda den.

Din man är inte lika insatt i travet, vad säger han om ditt spel?

– Han är ganska imponerad. Men jag är bättre på trav än vad han är, ha ha. Man måste hänga med för att ha en chans att vinna.

Trots att hon vann på en, enligt egen utsago, ”idiotrad”, så brukar hon i vanliga fall ha taktiken klar för sig.

– Jag spelar alltid Adrian Kolgjini om han kör, även om han har en häst som är spelad till noll procent. Och Ulf Ohlsson. Jag brukar strecka hästar som ligger mellan sju till 15 procent och är ingen som spelar favoriter.

Till sist, vad ska ni göra för vinsten?

– Vi ska flytta till en lägenhet, så det blir ett perfekt sparkapital.

Lailas ”idiotrad”:

V75-1: 8, 10.

V75-2: 4, 9.

V75-3: 4, 8,

V75-4: 1, 2.

V75-5: 1, 5.

V75-6: 2, 7.

V75-7: 1 Grant Boko.