– Inte aktuellt att flytta tävlingarna

Snökaos på Solvalla inför kvällens V86: ”Bara hårt arbete som gäller”

Solvallas bana vid lunch under onsdagen.
TRAV

Det råder snökaos i Stockholm inför kvällens V86-tävlingar på Solvalla.

Nu går banpersonalen en match mot vädrets makter.

– Med så här kort varsel är det inte aktuellt att flytta tävlingarna. Det är bara hårt arbete som gäller, säger anläggningschefen Marcus Lindström.

Väderkaoset i Stockholm ställer till det för många. Bland annat så har flera skolor meddelat att de skickar hem sina elever på grund av snöovädret.

Vädret ställer även till det inför kvällens V86-tävlingar på Solvalla. Sedan halv sex i morse har banpersonalen jobbat febrilt för att få en bana som är i kördugligt skick, för att genomföra tävlingarna som planerat under kvällen.

– Det har kommit enormt mycket nederbörd och när det handlar om så fantastiska volymer kan man inte vänta ut snöfallet. Vi drog av hela banan i morse och fortsätter så under dagen, säger Solvallas anläggningschef Marcus Lindström till Trav365.

Moddigt underlag

Enligt den senaste prognosen från SMHI kommer nederbörden fortsätta fram till 18 i kväll, men enligt Marcus Lindström är det inte aktuellt att flytta kvällens tävlingar.

– Ett sådant beslut skulle tagits i går i så fall. Med så här kort varsel är det inte aktuellt att flytta. Det är bara hårt arbete som gäller.

Hur jobbar ni för att få banan i så bra skicka som möjligt?

– Vi skottar av den hela tiden, men de aktiva kan räkna med att det blir ganska moddigt. Det går att hyvla och ploga, det finns lite olika taktik. Men vi har massa arbete framför oss. Det blir en lång dag.

Hittills har Solvalla fått in tio strykningar på kvällens 12 lopp som ska köras.

– Det är inte så mycket på 12 lopp. Givet de förutsättningar och prognoser vi har nu jobbar alla för att vi kör i kväll och har en bana i tävlingsdugligt skick, säger Solvallas sportchef Marcus Myron till Trav365.